El Segrià ja té guanyadores del Premi de Recitació Poètica

REDACCIÓ
30-10-2021
  • El Segrià ja té guanyadores del Premi de Recitació Poètica

El Teatre de l’Escorxador de Lleida ha acollit aquest divendres el certamen corresponent al III Premi de Recitació Poètica del Segrià, que ha tingut com a guanyadors Pepita Ruestes (millor recitació), Amat Baró (millor poema original) i Olza Pou (millor recitació categoria jove). En total hi ha hagut 22 participants, una xifra sensiblement superior als 13 de la passada edició.

El certamen ha consistit en un recital poètic en llengua catalana, en directe. Cada participant haurà d’interpretar dos rapsòdies: la primera corresponent a la lectura del poema ‘Univers amb gall’ de Dolors Miquel, i la segona d’un poema de tria lliure, original de la persona participant o d’altres autores i autors.

Pel que fa als premis, se n’han fixat tres: el Premi a la millor rapsòdia, dotat amb 500€, ha correspost a Pepita Ruestes; el Premi al millor poema original, amb 250€ i la presència a la publicació que el Consell Comarcal edita en motiu del Premi Literari de Relats Curts “Històries Vives del Segrià”, ha estat per a Amat Baró; i el Premi a la categoria jove (de 16 a 25 anys), amb 250€, s’ha adjudicat a Olza Pou.

El jurat estava integrat per Eduard Batlle, escriptor i professor; Àngels Marzo, poeta i promotora cultural; i Jaume Belló, actor i professor de teatre especialitzat en intervenció social, actuant com a secretària Míriam Arnaz.

Quant a la procedència dels participants, aquests eren provinents de diferents punts del país, com ara Solsona, el Masnou, Castellar del Vallés, Almenar, Artesa de Segre, Lleida, Torredembarra, Bellvís, Torres de Segre, Barcelona, Almacelles i Alfarràs.

Adreçat a persones majors de 16 anys, el certamen està impulsat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal i compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. El seu objectiu és fomentar els valors literaris i promoure i animar el llenguatge oral com a mitjà de creació i comunicació, especialment entre la població juvenil. També es vol contribuir a la difusió del patrimoni poètic del Segrià i el conjunt del territori lleidatà, especialment entre el col·lectiu jove, així com descobrir el talent literari i incentivar la creació poètica en llengua catalana.

El guardó està convocat i organitzat pel Consell Comarcal del Segrià, i en la seva gran diada ha comptat amb la presència de la poeta que ha estat homenatjada en aquesta tercera edició, Dolors Miquel, a més de la cap de Cultura del Consell, Teresa Malla, i de Gemma Massanaconsellera i membre de la comissió de Cultura del Consell. L’acte ha estat conduït per Míriam Arnaz, tècnica de l’àrea de Cultura.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?