Torna el Premi de Recitació Poètica del Segrià amb Dolors Miquel com a poeta de referència

REDACCIÓ
Publicat: 
16-09-2021
Actualitzat: 16-09-2021 8:32
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Torna el Premi de Recitació Poètica del Segrià com a poeta de referència

El Consell Comarcal del Segrià ha convocat la tercera edició del Premi de Recitació Poètica del Segrià, en què Dolors Miquel serà la poeta homenatjada. Les inscripcions per participar-hi es podran fer fins al 26 d’octubre al E-tauler del Consell Comarcal del Segrià. El certamen, que tindrà lloc el 28 d’octubre al Teatre de l’Escorxador de Lleida, consistirà en un recital poètic en llengua catalana, en directe. Cada participant haurà d’interpretar dos rapsòdies: la primera correspondrà a la lectura del poema ‘Univers amb gall’ de Dolors Miquel, que serà facilitat per l’organització, i la segona (màxim 3 minuts) serà d’un poema de tria lliure, original de la persona participant o d’altres autores i autors que es considerin.

Pel que fa als premis, se n’han fixat tres: el Premi a la millor rapsòdia, dotat amb 500€; el Premi al millor poema original, amb 250€ i la presència a la publicació que el Consell Comarcal edita en motiu del Premi Literari de Relats Curts “Històries Vives del Segrià”; i el Premi a la categoria jove (de 16 a 25 anys), amb 250€.Lola Miquel: "Fins i tot la poesia corrosiva és metamorfosi de la realitat, alquímia amb paraules"

Foto Amaia Rodrigo


El jurat estarà integrat per Eduard Batlle, escriptor i professor; Rosa Messalles, tècnica de cultura de l’Ajuntament de Lleida; Jaume Belló, actor i professor de teatre; i Teresa Malla, cap de Cultura del Consell. Míriam Arnaz, tècnica de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, exercirà com a secretària.

El certamen està adreçat a persones majors de 16 anys. El seu objectiu és fomentar els valors literaris i promoure i animar el llenguatge oral com a mitjà de creació i comunicació, especialment entre la població juvenil. També es vol contribuir a la difusió del patrimoni poètic del Segrià i el conjunt del territori lleidatà, especialment entre el col·lectiu jove, així com descobrir el talent literari i incentivar la creació poètica en llengua catalana.

El Premi de Recitació Poètica del Segrià està impulsat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal i compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Comparteix

També t'interessarà