El Segrià Sec i idRural treballen per estructurar serveis socials comunitaris

REDACCIÓ
29-03-2022
  • El Segrià Sec i idRural treballen per estructurar serveis socials comunitaris
  • El Segrià Sec i idRural treballen per estructurar serveis socials comunitaris

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec i l’Associació idRural elaboraran un projecte per oferir serveis en matèria social de manera mancomunada a les poblacions de l’entorn rural. El projecte es plantejarà inicialment per executar-lo al Segrià Sec però es treballarà en un model aplicable a altres indrets rurals. La iniciativa es posa en marxa després de diverses reunions de treball amb el Departament de Drets Socials, que ha mostrat la seva voluntat de col·laborar activament en el projecte.

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec i l’Associació per la innovació, el desenvolupament i la participació social al món rural- idRural treballaran plegades per elaborar un projecte innovador de serveis mancomunats d’àmbit social als municipis que formen part de la Comunitat. L’eix central del pla seran els serveis a les persones i s’articularan qüestions com atenció mèdica, fisioteràpia, servei de menjador, bugaderia o activitats de psicomotricitat. El punt de partida és aplicar el funcionament de zones escolars rurals (ZER) als serveis socials, ja que, unir esforços entre pobles per oferir aquesta cobertura de manera comunitària permet crear un sistema millor i més sostenible. El projecte parteix de les necessitats detectades al Pla Integral d’Intervenció Municipal elaborat a Almatret i que reflecteix escenaris i mancances comunes a diferents poblacions de la zona.

L’inici dels treballs per estructurar el projecte arriba després de diverses trobades amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, que ha mostrat la seva voluntat d’implicar-se en la iniciativa. La darrera sessió de treball ha tingut lloc aquest dilluns a Llardecans i ha comptat amb la presència de diversos alcaldes del Segrià Sec i membres d’idRural i del director dels serveis territorials de Drets Socials a Lleida, Joan Segura.

La voluntat és elaborar un projecte innovador aplicable als municipis que formen part de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec però que estructuri un model aplicable a altres entorns rurals de Catalunya. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta