El Sobirà clama per un tracte just

E. FARNELL
20-01-2021
  • El Sobirà clama per un tracte just

El Govern es va comprometre ahir amb els 15 alcaldes del Sobirà i el president comarcal, Carles Isús, a mantenir l’heliport de Tírvia i invertir-hi perquè pugui acollir una base del SEM i que sigui operativa les 24 hores del dia. Així ho va explicar el president de l’ens comarcal, Carles Isús, després de reunir-se amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i el conseller de Territori, Damià Calvet, a la Generalitat.

Tots els alcaldes de la comarca i el president del Consell van reivindicar de forma unànime un tracte just i van denunciar greuges contra el Sobirà per part del Govern; l’últim, l’anunci d’una base del GRAE a l’aeroport de la Seu, que consideren que va en detriment de la de Tírvia. En aquest punt, l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va assegurar que els dos equipaments seran compatibles i que seran un benefici per al territori. La reunió d’ahir va estar marcada per l’agenda electoral després de la interlocutòria del TSJC que manté les eleccions el 14 de febrer, encara que “tenim certes esperances que es compleixin les nostres peticions”, va dir. Van demanar més pes en les reunions bilaterals entre Govern i el territori, i inversions per a la comarca i flexibilitzar la mobilitat municipal perquè passi a ser comarcal pel perjudici que això comporta per a l’economia del Pirineu.

Els alcaldes també es van reunir amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb la qual van coincidir a demanar un confinament supramunicipal. El Patronat de Turisme de la Diputació també va donar suport als alcaldes i presidents de consells del Pirineu i Aran en la reclamació al Procicat d’un tracte diferenciat, adaptat al territori. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, va dir que s’estudiarà un confinament comarcal quan la situació epidemiològica ho permeti a tot el Pirineu. Al seu torn, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va comunicar dilluns al Conselh d’Aran el seu rebuig a flexibilitzar la mobilitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?