El voluntariat jove permet a Arrels Sant Ignasi atendre més de 2.000 usuaris a Lleida el 2020

ACN
16-06-2021
  • El voluntariat jove permet a Arrels Sant Ignasi atendre més de 2.000 usuaris a Lleida el 2020
    Peu de foto: 
    Foto Coordinadora d'ONGD Lleida

Arrels Sant Ignasi va atendre l'any passat a Lleida 2.036 persones directament i 5.443 beneficiàries. Són dades de la memòria del 2020, un any en què, malgrat la pandèmia, la fundació no ha tancat les seves portes cap dia i en què, tot i haver patit una disminució significativa de voluntariat, s'han incorporat nous voluntaris més joves que han compensat aquesta pèrdua. El president d'Arrels Sant Ignasi, Roger Torres, ha explicat que al 2020 han augmentat les persones sense llar, les que viuen en un habitatge insegur i les persones ateses en el servei de distribució d'aliments respecte al 2019. També ha destacat que, tot i la dificultat d'accés a la tecnologia per part de molts usuaris, els serveis s'han adaptat per poder-los seguir atenent.

Arrels Sant Ignasi ha presentat la seva memòria d'activitats del 2020 davant del recent creat Consell d'Amics d'Arrels, un òrgan de consulta que pretén aplegar a totes les persones que han format part del patronat de la Fundació i aprofitar el seu talent humà per ajudar l'entitat a estudiar les causes d'exclusió i incidir políticament per a la millora de la vida de les persones que acullen i acompanyen. Aquest Consell, per exemple, ja ha estat impulsor d'un manifest d'acollida digna a les persones temporeres per a la campanya de la fruita.

Torres ha explicat que l'àrea d'acollida de la fundació ha seguit prestant serveis bàsics a les persones que més ho necessitaven com ara distribució de lots d'aliments, serveis d'higiene, esmorzar i berenar per persones sense llar així com fent l'atenció social amb la màxima regularitat.

Pel que fa a l'àrea d'acompanyament, ha afegit, l'atenció social s'ha fet via telefònica, WhatsApp i videoconferència, deixant els espais de trobada presencials als mínims només per gestionar temes econòmics, medicació o urgències.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta