El XIV Festival Internacional Musiquem Lleida s'amplia amb més activitats paral·leles

REDACCIÓ
Publicat: 
25-09-2019
Actualitzat: 25-09-2019 10:28
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El XIV Festival Internacional Musiquem Lleida s'amplia amb més activitats paral·leles
  • El XIV Festival Internacional Musiquem Lleida s'amplia amb més activitats paral·leles
  • El XIV Festival Internacional Musiquem Lleida s'amplia amb més activitats paral·leles
  • El XIV Festival Internacional Musiquem Lleida s'amplia amb més activitats paral·leles

El ‘Més Musiquem’, el cicle d’activitats paral·leles del Festival Internacional Musiquem Lleida, allarga dos dies la seva durada i aquest any també incorporarà presentacions literàries vinculades al món de la música. El ‘Més Musiquem’ se celebrarà enguany de l’1 a l’11 d’octubre i també acollirà documentals, col·loquis, cinema i música. La consolidació del ‘Més Musiquem’ és una de les novetats de la XIV edició del festival internacional Musiquem Lleida, que s’ha presentat avui al restaurant L’Espurna de Lleida, i que tindrà lloc el cap de setmana del 4 al 6 d’octubre pels carrers de Lleida i oferirà una desena de propostes artístiques amb la música com a eix central.

A l’acte de presentació hi han assistit el regidor de Ciutat i Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Jaume Rutllant, la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i alcaldessa d’Os de Balaguer, Estefania Rufach, el Director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Lleida, Miquel Àngel Cullerés i per part de l’esdeveniment, la directora del festival Musiquem Lleida i de la Coral Shalom, Carme Valls. Abans de l’acte, ha tingut lloc un petit tast musical a càrrec dels alumnes del grup de cambra del Conservatori Enric Granados: Ares Escolà, flauta; Andreu Budau, oboè i Albert Soler, clarinet.

Activitats ‘Més Musiquem’

Les accions s’inicien el dimarts 1 d’octubre al Funatic a les 19 hores amb la presentació de ‘Dantza’, un documental musical que, mitjançant danses basques i tota la simbologia que recullen, compon una història sobre el cicle de la vida i l’evolució de l’home. Després de la projecció, hi haurà un col·loqui a càrrec de Mireia Guivernau de l’Esbart Dansaire Sícoris.

El dimecres 2 d’octubre a les 19 hores, l’Institut d’Estudis Ilerdencs acollirà la presentació de llibre ‘El pianista cec’, escrit per David Puertas. La presentació la farà el musicoterapeuta Josep Maria Porté.

El dijous 3 d’octubre, la sala Funatic projectarà ‘El amor y la muerte. Historia de Enrique Granados’, un documental que recrea la història apassionant i tempestuosa del compositor Enric Granados a la Barcelona de finals del segle XIX i principis del XX, els seus viatges a Madrid, París i Nova York, la lluita per la vida i els primers triomfs. Posteriorment, se celebrarà un col·loqui a càrrec de Lluís Herrera.

El dissabte 5 d’octubre a les 13 hores, el vestíbul del supermercat Sunka de la cadena Plusfrec serà l’escenari de l’actuació tradicional i concert de la Coral Infantil Shalom.

El diumenge 6 d’octubre, l’activitat es trasllada a la Fundació Sorigué, on a partir de les 11 hores s’ha organitzat una visita a l’equipament, que finalitzarà amb el concert del Duo Montserrat Seró i Carles Herraiz.

El dimarts 8 d’octubre, el Funatic oferirà el documental ‘Yuli’, que explica la vida del ballarí cubà Carlos Acosta. Acosta va ser el primer ballarí negre que ha interpretat alguns dels papers més famosos del ballet, originàriament escrits per a blancs, en companyies com el Houston Ballet o el Royal Ballet de Londres (on va ser primer ballarí durant més de quinze anys). El col·loqui posterior estarà dirigit per Carme Valls, directora de la Coral Shalom, i Rosa Maria Sánchez de l’Espai Dansa.

La literatura s’incorpora al Més Musiquem d’enguany el dimecres 9 a la llibreria Caselles. Allà es presentarà el llibre ‘Inventari. La música folk als Països Catalans entre el franquisme i el Tradicionàrius de Ferran Riera. La presentació anirà a càrrec de David Esterri (‘Lo Pardal Roquer’).

El dijous 10 a les 18.30 hores, el supermercat Sunka oferirà un taller de cuina presentat pel restaurant L’Alzumar. El mateix dijous a les 20 hores, les activitats es traslladen a la Sala Funatic, que projectarà el documental, ‘Amazing Grace’, una peça recuperada i amagada durant molts anys que recull l’actuació d’Aretha Franklin en una església de Los Angeles. El col·loqui posterior anirà a càrrec de la directora de la Coral Shalom, Carme Valls i del músic David Esterri.

Els actes finalitzaran el divendres 11 d’octubre a les 18 hores a la llibreria La Sabateria, amb ‘Música dins dels llibres’.

La XIV edició de Musiquem Lleida comptarà amb la participació de solistes, grups instrumentals i corals internacionals i de la resta de l’Estat de gèneres que abasten des del Renaixement, el Barroc, el Classicisme, la música romàntica, la contemporània, la tradicional, el jazz, el gospel, l’experimental i els espectacles musicals adreçats als infants. L’objectiu és acostar la música al carrer.

Concert de cloenda

El concert de cloenda anirà a càrrec de l’Orquestra del Festival, la Coral Shalom i els cantaires convidats, dirigits per Robert Faltus. En el marc d’aquest concert participatiu, tindrà lloc l’estrena europea de l’obra ‘’Isaiah’ del compositor nord-americà Stephen Anderson. Es tracta d’un oratori de 7 moviments escrit per a cor, solista, orquestra de corda i piano. El concert, dirigit per Robert Faltus, director de la Coral Shalom, també incorporarà l’obra ‘Papallona’, escrita per a piano i orquestra pel mateix Faltus. 

Organitzat per la Coral Shalom, les entrades es poden adquirir a la web de La Temporada i a la de l’Auditori Enric Granados. Després del concert de cloenda, la Coral Shalom realitzarà dos concerts més per posar el punt i final al Musiquem Lleida. Seran el 12 d’octubre a les 20 hores a Solsona i el 13 d’octubre a les 19 hores a Agramunt.

Comparteix

També t'interessarà