Els autobusos de Lleida incrementen els viatgers el 2023 fins als 6,3 milions

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
08-05-2024
Actualitzat: 08-05-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els autobusos de Lleida incrementen els viatgers el 2023 fins als 6,3 milions
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Més de 6,3 milions de passatgers van utilitzar les línies urbanes d’Autobusos de Lleida durant el 2023, xifra que supera en 1,2 milions la del 2022 i recupera els nivells pre-pandèmia del 2019. Així ho ha destacat la Comissió de Seguiment del transport públic urbà, presidida per la tinenta d’alcalde i regidora de Seguretat, Mobilitat i Civisme, Cristina Morón.

La línia més utilitzada és l’L7, amb 1.775.880 viatgers, seguida per l’L6 amb 923.781. S’observa un increment general en l’ús de totes les línies respecte al 2022, especialment en l’L7, L6 i L2. L’L70, en particular, augmenta un 56,4% en comparació amb l'any anterior.

Entra en servei el bus directe des de Magraners al centre de Lleida
Peu de foto: 
Ajuntament de Lleida

Una enquesta de mobilitat realitzada per Autobusos de Lleida al octubre del 2023 revela que el 67% dels enquestats utilitzen el transport públic, principalment per motius laborals, gestions personals, compres i visites als centres de salut. Respecte a la valoració del servei, els usuaris puntuen positivament aspectes com la freqüència i la puntualitat, amb un increment lleu respecte a l'any anterior.

Les millores recents inclouen la prova pilot del bus llançadora de Magraners fins a l’estació del ferrocarril, amb una mitjana de 10 usuaris diaris durant el primer mes. També s'ha modificat l’L7 per reduir el temps de recorregut i s'han realitzat reunions amb el Comitè d’Empresa d’Autobusos de Lleida per aportar millores al servei.

S’estan considerant millores futures, com la incorporació de nous vehicles elèctrics i la licitació de carregadors per a aquests autobusos, així com l’aplicació del Pla de Mobilitat Urbana i el projecte de Zones de Baixes Emissions.

Comparteix

També t'interessarà