Els col·legis Arabell i Terraferma seran mixtes a partir del curs vinent

LLEIDACOM / Miquel de Santiago
27-05-2021
  • Col·legi Arabell
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu
  • Els col·legis Arabell i Terraferma seran mixtes a partir del curs vinent
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Els únics col·legis amb educació diferenciada per sexes a Lleida, Arabell per a nenes i Terraferma per a nens, seran mixtes a partir del curs vinent. Així ho han avançat a LLEIDA.COM fonts properes a les escoles hores abans de l'anunci oficial que ha tingut lloc avui en una sessió informativa telemàtica adreçada a les famílies del centre.

Aquest canvi de model d’organització escolar entrarà en vigor amb l'inici del nous curs escolar, al setembre de 2021, i també afectarà a la distribució dels espais: educació infantil i primària s’ubicarà a les instal·lacions d’Arabell i la secundària i el batxillerat a les de Terraferma. Tot dins el mateix centre educatiu: Institució Lleida. D’aquesta manera, deixarà de ser l’única escola concertada de la província de Lleida que diferencia per sexes.

Prop de 600 alumnes deixaran d'estar separats per sexes, a excepció del d'Educació Secundària Obligatòria, que continuaran separats a l’aula però compartiran, això sí, espais i serveis com el menjador, patis, transport, entre d’altres. La conversió a un centre mixt s'ha pres per a tota la resta d'etapes educatives i s'aplicarà als alumnes d’infantil, primària i batxillerat. El claustre de professors i professores també serà mixt. 


Els continguts de LLEIDA.COM, ara també a Telegram!


El director del Terraferma, Juan Carlos Hernando, afirma que "els canvis organitzatius es realitzaran en consonància amb el nostre caràcter propi, és a dir, mantindrem els trets essencials del nostre projecte educatiu, la tutoria personal per a cada família i per a cada alumne, l’assessorament i cursos de formació, així com l'atenció sacerdotal per a aquells alumnes i famílies que ho desitgin”.

Per la seva part, Núria López, directora de l’espai Arabell, apunta que “el nostre és un projecte educatiu sòlid, amb molt bons resultats i arrelat a la ciutat de Lleida. A més, estem convençuts que aquest canvi organitzatiu ens ajudarà a impulsar-ho encara més i donar resposta a les necessitats de les nostres famílies actuals i de les noves que s’interessin per l’escola”.

El descens en la natalitat i la pèrdua d’un miler de places de preescolar en els últims 8 anys són alguns dels factors que han precipitat aquest canvi en els únics centres educatius de la demarcació de Lleida que, fins ara, segregaven per sexes.

La decisió s’ha anunciat aquest dijous durant la sessió informativa telemàtica “Nous escenaris educatius de la Institució Lleida”, adreçada a totes les famílies de l’escola i impartida per Teresa Martínez, consellera delegada de la Institució. L’acte també ha comptat amb la participació de Núria López, directora d’Arabell, la qual liderarà aquest nou projecte conjunt que, de moment, no ha acabat de perfilar i completar el Consell de Direcció.

L’any 2018, ambdós centres es van unificar com una sola escola anomenada Institució Lleida, tot i mantenir les dues instal·lacions i la separació per sexes. Tant Arabell com Terraferma formen part de l’Institució Familiar d’Educació, un grup educatiu vinculat a l’Opus Dei que és titular d’onze col·legis a Catalunya i dos a les Balears, gairebé tots amb educació diferenciada per sexes. 

Arabell i Terraferma van néixer l’any 1967 per iniciativa d’un grup de famílies que volien per als seus fills un projecte educatiu fonamentat en els valors propis de l'humanisme cristià i en l’acompanyament personalitzat a cada família i a cada alumne. Al llarg dels seus 54 anys d’història han passat per les seves aules més de 5.000 nois i noies de la província de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà