Els condemnats per violència masclista faran teràpia al sortir en llibertat

REDACCIÓ
21-08-2020
  • Els condemnats per violència masclista faran teràpia al sortir en llibertat
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)
  • Els condemnats per violència masclista faran teràpia al sortir en llibertat

Els interns condemnats per violència sexual i violència de gènere podran ser derivats a la xarxa pública de salut perquè el tractament que han seguit a la presó tingui continuïtat una vegada estiguin en llibertat i s’eviti la reincidència, segons va informar ahir la conselleria de Justícia. Aquest departament i el de Salut han començat a treballar la prevenció des del món sanitari perquè, sense deixar d’atendre la víctima, es pugui actuar sobre els agressors perquè no tornin a exercir la violència contra les dones.

L’objectiu és evitar la reincidència, ja que fins a un 25% dels reus torna a cometre una agressió

A Catalunya hi ha un total de 1.755 persones que estan complint pena de presó per delictes de violència masclista i l’any passat prop de 800 van participar en els programes de tractament especialitzats.

Justícia va destacar que la taxa de reincidència d’aquest perfil d’interns està situat entre un 19% i un 25%, i poden cometre des d’una nova agressió o trencar la condemna o una mesura d’allunyament. En el cas dels condemnats per violència de gènere, en quatre de cada deu és present el consum d’alcohol i drogues i, sovint, es tracta de condemnes curtes.

Durant la condemna, els equips de tractament dels centres penitenciaris fan una intervenció amb teràpies grupals i entrevistes individuals amb els condemnats. Per poder atendre aquestes persones una vegada són al carrer, Justícia, Salut i la Universitat de Barcelona han impartit formació a una quarantena de professionals dels equips de salut mental de les presons i d’adults. Els primers derivaran l’intern al centre de salut mental més proper a la seua residència quan sigui excarcerat i els segons seran terapeutes de referència perquè els agressors continuïn el tractament en el seu entorn.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta