Els insectes del Parc de la Mitjana, protagonistes de les Ecoactivitats
Els insectes del Parc de la Mitjana han estat els protagonistes aquest diumenge de l’Ecodescoberta. Una trentena de persones han participat en el recorregut per descobrir el paper que juguen aquestes éssers vius dins els ecosistemes.
Els i les participants han pogut observar al llarg del recorregut alguns dels insectes que habiten al Parc, com porquets de sant antoni, hoplies, vespes..... representatius dels 4 principals grups d’artropodes: insctes, aràcnids, crustacis i miriapodes. A més, han conegut moltes coses de la seva vida, com per exemple les seves estratègies per passar l’hivern o per aconseguir aliment. També han conegut els seus principals depredadors, i han pogut conèixer la seva importància dins de l’ecosistema del bosc de ribera tenint un paper destacat en alguns aspectes ecològics tant importants com la descomposició de la matèria orgànica o la pol·linització.
La propera ecoactivitat prevista és l’Ecodescoberta “A la Mitjana es fa fosc”, el dissabte 15 de juliol al vespre. Per aquesta iniciativa, amb places limitades, és necessari fer inscripció prèvia online i està adreçada a un públic familiar.
Les Ecoactivitats s’inclouen en el projecte de Renaturalització de la ciutat, dins el projecte d’Adaptació al canvi climàtic i Millora de la biodiversitat de Lleida, finançat per Fons Next Generation de la Unió Europea i el PRTR. Es tracta d’unes subvencions convocades a través de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri de Transició Ecològica, que pretenen fomentar actuacions dirigides a la renaturalització i resiliència de les ciutats, per fer front al canvi climàtic.
El programa d’Ecoactivitats de l’any 2023 es pot consultar a través de la web https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat, i també amb les xarxes socials de @lleidaenverd. El programa inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient per a tots els públics i que pretén, entre altres objectius, fer a la ciutadania de Lleida coneixedora de la importància de mantenir la biodiversitat de les nostres terres.