Els millors murals de la lleidatana Lily Brik, ara també en un calendari

REDACCIÓ
Publicat: 
20-10-2018
Actualitzat: 18-08-2022 11:54
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els millors murals de la lleidatana Lily Brik, ara també en un calendari

Els murals d’art urbà de la lleidatana Mireia Serra, coneguda artísticament com a Lily Brik, protagonitzen el calendari del 2019, que publica Pagès Editors i que l’editorial dedica cada any a un artista reconegut de Ponent. Brik el va presentar ahir al costat de la responsable de l’edició, Eva Lega, i la directora de l’editorial, Eulàlia Pagès, que va destacar que és la primera selecció impresa de l’obra mural de Lily Brik, i que “també permetrà a les persones que el comprin tenir unes làmines aptes per emmarcar”. El calendari, amb dotze obres més la portada, llueix murals que l’artista ha pintat a Alfarràs, Torrefarrera, Vilanova de la Barca, Montgai, Barcelona, Múrcia i Picassent, entre altres llocs.

Lily Brik va explicar que la selecció va tenir en compte els murals importants o especials en la seua trajectòria: “Per a mi, el títol seria el de les millors obres, perquè em van catapultar d’una manera o una altra o m’han situat on sóc ara.” En aquest sentit, Serra va explicar que ara està deixant Lleida per treballar més en altres llocs i països i va comentar que “ja tinc reserves per a l’any 2020. Tornaré a pintar a l’Àfrica, a França..., l’agost de l’any que ve aniré a Los Angeles per pintar un edifici, i participaré en festivals d’art urbà al Japó i Dinamarca. També tinc un projecte molt interessant a Barcelona amb el col·lectiu 12+1 per intervenir en un mur molt gran, que serà com una galeria a l’aire lliure. Estic contenta perquè estic en un moment en el qual la gent em contacta per pintar el que jo vulgui”.

D’altra banda, treballa en una línia d’il·lustracions per a una col·lecció juvenil de mitjons i també en obres petites per a galeries, per a una exposició itinerant que inaugurarà a l’Espai Cavallers el 5 d’abril, el seu aniversari.

Comparteix

També t'interessarà