Els regants demanen suport per reduir la despesa elèctrica

MARC CODINAS
03-05-2019
  • Els regants demanen suport per reduir la despesa elèctrica

Els regants del canal d’Aragó i Catalunya van demanar ahir a la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, suport de l’Administració per impulsar projectes que redueixin o eliminin la dependència energètica. En concret, promouen la construcció de canonades laterals perquè l’aigua guanyi altura i evitar així els bombatges (s’hi han invertit 32 milions però la continuïtat del projecte depèn d’aconseguir més fons) i també la instal·lació de plantes fotovoltaiques que generin electricitat on les canonades no puguin reconstruir-se a una cota més gran.

Jordà es va reunir al matí amb representants de l’Aragó i Catalunya a Binèfar i a la tarda va inaugurar a Corbins una jornada sobre “Territori, aliments i projectes de futur”. Allà va remarcar la importància de l’aliment km 0 com a “producte sa, de qualitat i que nosaltres defensem perquè té la garantia del control de traçabilitat i és el producte que ens ajuda a tenir una millor salut”.

A més, va posar èmfasi en la promoció dels productes de proximitat i en la necessitat que agricultors i departament vagin de la mà per “explicar a la ciutadania que tenim els millors productes, ja que és un tema de transmetre el valor dels aliments”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?