Entitats de la Franja reclamen el retorn dels béns del Museu de Lleida traslladats a Barbastre

ACN
Publicat: 
26-03-2021
Actualitzat: 26-03-2021 13:04
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Entitats de la Franja reclamen el retorn dels béns del Museu de Lleida traslladats a Barbastre
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago
  • Entitats de la Franja reclamen el retorn dels béns del Museu de Lleida traslladats a Barbastre

Entitats de la Franja de Ponent han fet públic un manifest on reclamen la tornada de les 111 obres d'art del Museu de Lleida que recentment han estat traslladades al de Barbastre – Montsó en compliment de l'execució provisional de la sentència de l'art sacre que ha tingut lloc recentment. Moviment Franjolí i el Casal Jaume I de Fraga consideren que les peces originàries de parròquies de la Franja han estat "sostretes" del Museu de Lleida, fruit d'una sentència judicial encara provisional. Afegeixen que es consuma "l'espoli" patit des de l'any 1995 per deslligar els béns de la Franja de Lleida, que veuen com un referent "històric i cultural" i lamenten que la decisió judicial els deixa sense tenir part del seu patrimoni artístic a prop.

Segons les entitats de la Franja, les obres que ha reclamat el Bisbat de de Barbastre - Montsó i que han estat traslladades al museu d'aquesta diòcesi, no tenen cap relació amb aquest equipament i per això reclamen la seva tornada al Museu de Lleida, on s'explica la pertinença al Bisbat de Lleida durant més de 8 segles de les comarques franjolines veïnes.

D'altra banda, Moviment Franjolí i el Casal Jaume I de Fraga també han posat de manifesta la voluntat d'ampliar el consens amb la resta del món cultural i associatiu respecte aquesta reclamació "pel bé del patrimoni històric i artístic".

Comparteix

També t'interessarà