Es pot millorar la fertilitat de manera natural?

REDACCIÓ / CEFER
Publicat: 
02-03-2022
Actualitzat: 02-03-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Es pot millorar la fertilitat de manera natural?

Moltes pacients de l'Institut de Reproducció CEFER es pregunten si hi ha alguna manera de millorar la fertilitat de manera natural, amb remeis casolans o amb teràpies alternatives. Les seves especialistes ens expliquen algunes de les opcions que existeixen i quan és recomanable utilitzar-les.

Com millorar la fertilitat de manera natural?

Existeixen moltes maneres d'intentar augmentar les probabilitats d'aconseguir l'embaràs mitjançant mètodes naturals. Per exemple:

  • Millorar l'estil de vida: diversos estudis han relacionat els hàbits tòxics com fumar o la ingesta d'alcohol amb una disminució de la fertilitat, tant en les dones com en els homes. Per tant, una manera d'augmentar les probabilitats de ser mares i pares és eliminar els hàbits tòxics. També poden influir l'estrès, el somni i l'exercici.
  • Dieta: és un dels factors que més poden influir a l'hora d'aconseguir l'embaràs, sobretot en determinats tipus d'esterilitat, com en el cas de la síndrome dels ovaris poliquístics. Per exemple, la vitamina D pot jugar un paper clau a l'hora d'aconseguir la gestació. CEFER t'explica la importància de la dieta en aquesta etapa.
  • Mantenir relacions sexuals en els dies pròxims a l'ovulació: encara que pugui semblar molt obvi, no sempre es busca l'embaràs els dies correctes. En aquest article et comptem quins dies són els ideals.
  • Postures sexuals: realitzar determinades postures sexuals pot afavorir la consecució de l'embaràs. T'ho expliquen aquí.

A més d'aquestes recomanacions, també existeixen algunes teràpies que poden ajudar en el camí cap a la maternitat, com l'acupuntura o la naturopatia. Pots trobar més informació sobre aquests tractaments a la pàgina web de CEFER.

Puc quedar-me embarassada millorant la fertilitat de manera natural?

És important destacar que la majoria d'aquestes alternatives poden ajudar en els casos en els quals la fertilitat no estigui molt afectada, però no sempre seran efectius. Per exemple, si un pacient no té espermatozoides en l'ejaculat (azoospermia), difícilment aconseguirà ser pare de manera natural, per molt que mengi sa o practiqui la postura de la muntanya màgica per a intentar concebre.

A més, també cal tenir en compte que a determinades edats el temps és un factor clau a l'hora d'aconseguir l'embaràs. Si una dona pròxima als 40 anys d'edat està dos o tres anys buscant l'embaràs mitjançant mètodes naturals sense èxit, és probable que quan acudeixi a una clínica de reproducció assistida ja sigui massa tarda per a realitzar un tractament amb òvuls propis i sigui necessari recórrer a l'ovodonació per a ser mare.

Per tant, aquests mètodes poden ajudar a aconseguir l'embaràs de manera natural i en alguns casos no serà necessari acudir a una clínica de reproducció assistida, però cal tenir en compte que poden haver-hi alteracions que estiguin afectant la fertilitat i que és necessari diagnosticar com més aviat millor. En aquest sentit, l'Institut de Reproducció CEFER ens explica quan és recomanable anar a un centre de fertilitat.

Comparteix

També t'interessarà