Es retarda fins al desembre l'exposició de les obres de la Franja provinents de Lleida

ACN
Publicat: 
06-11-2021
Actualitzat: 06-11-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Es retarda fins al desembre l'exposició de les obres de la Franja provinents de Lleida

El Museu de Barbastre retarda fins al desembre l'exposició de les obres de la Franja que fins al març passat estaven al Museu de Lleida. Fonts del museu han explicat que l'equipament tancarà portes aquest diumenge durant unes tres setmanes per tal d'actualitzar el seu discurs museogràfic i adaptar-lo a les obres que van arribar de Lleida. En aquest sentit, les mateixes fonts han recordat que no s'exposaran les 111 obres que estaven en litigi sinó que hi haurà una selecció i més endavant es farà una "rotació". El Museu de Barbastre, que aviat farà 11 anys que es va inaugurar, ja va obrir deixant espais buits per a les obres de les parròquies de la Franja arran del litigi amb el Museu de Lleida.

El passat mes de juliol es va anunciar que les obres de la Franja provinents de Lleida al març s'exposarien a mitjan de novembre, una vegada finalitzada la mostra de pintura d'Isabel Guerra, que es va inaugurar el 10 de setembre i es clourà el 7 de novembre. Aleshores es va dir que el museu tancaria una setmana per reorganitzar-se i després obriria per mostrar les obres del litigi. Això no obstant, ara no s'ha pogut precisar quan serà aquesta obertura a partir del tancament de diumenge i s'ha indicat que hauran de passar unes tres setmanes per actualitzar el discurs museogràfic.

En la mateixa roda de premsa, també es va remarcar que no es podrien exposar les 111 obres arribades des de Lleida en virtut de l'execució provisional de la sentència del jutjat de Barbastre que n'obligava el lliurament però sí que es va apuntar que possiblement s'exposarien algunes de les més valuoses com el frontal de Tresserra, l'arqueta de Buira i la Mare de Déu de Saidí.
 

Comparteix

També t'interessarà