Èxit dels casals d’estiu de Tàrrega amb la participació de més de 430 infants

REDACCIÓ
Publicat: 
08-07-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Èxit dels casals d’estiu de Tàrrega amb la participació de més de 430 infants
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Tàrrega

La Cooperativa d’iniciativa social i sense ànim de lucre Lleure Quàlia i l'Ajuntament de Tàrrega imparteixen una nova edició dels casals municipals d’estiu amb activitats adreçades a infants a partir de 3 anys. Es tracta d’una àmplia programació lúdica i pedagògica, diversificada en diferents blocs i temàtiques. La convocatòria torna a gaudir d’una excel·lent resposta per part de les famílies i els casals apleguen més de 430 infants entre el 26 de juny i l’1 de setembre. De caràcter inclusiu, els casals de Tàrrega també compten amb la participació d’infants amb capacitats diferents.

Alguns dels nens i nenes participants, juntament amb l’equip de monitors, s’han fet avui la tradicional foto de grup a la plaça Major amb l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú acompanyada de la regidora Alba Castellana, que en el nou cartipàs municipal assumirà l’àrea d’Educació. Des del consistori s’ha posat de relleu el model d’educació en el lleure que caracteritzen els casals d’estiu de la capital de l’Urgell. Dins el ventall de propostes, l’Esplai Esprai agrupa una major assistència amb activitats desenvolupades a l’escola Àngel Guimerà i a l’EASD Ondara. Cultura popular, excursions, contes educatius, jocs, gimcanes, art i aventures vertebren un programa que transmet alhora valors de convivència.

Una altra alternativa és l’Estiu Esport, que promou l’educació, la integració i la cohesió social mitjançant la pràctica d’esports tradicionals com l’handbol, voleibol, beisbol, hoquei, atletisme, croquet o petanca i altres de tan coneguts com el korfball, curses d’orientació, “geocaching”, així com jocs tradicionals. Els espais escollits per dur a terme aquesta activitat adreçada a infants de fins a 12 anys són el Pavelló Municipal d’Esports i les piscines.

Val a dir que al Talladell es desenvolupa una nova edició del seu casal a l’Espai Molí. La proposta es basa en el mateix eix temàtic que el de Tàrrega ciutat centrat en els pirates. Basats en l’Educació Viva, on es respecta el desenvolupament natural de l'infant per convertir-lo en el centre dels seus propis aprenentatges i amb la natura com a principal element, al casalet i al casalot del Talladell la majoria d'activitats són de lliure elecció i participació. La proposta, que té lloc fins al 28 de juliol, aplega enguany 65 infants d’entre 3 i 12 anys.

Estiu Jove

D’altra banda, un estiu més Lleure Quàlia i l'Ajuntament de Tàrrega impulsen una  nova edició de l’Estiu Jove, un conjunt d’activitats i projectes comunitaris que es desenvolupen del 3 al 28 de juliol. L’oferta s’adreça a joves d’entre 12 i 17 anys d’edat amb la finalitat de proporcionar alternatives de lleure i formació durant les vacances d’estiu. L’eix de l’Estiu Jove és per cinquè any consecutiu un camp de treball per a millorar zones d’ús comunitari arreu de la ciutat. Es tracta d’una experiència de voluntariat que contribueix a la millora d’espais públics en benefici de tota la ciutadania com és el cas de la restauració de mobiliari urbà o l’embelliment d’indrets i equipaments en coordinació amb la Regidoria de Serveis Municipals. Enguany s’ha reeditat la col·laboració amb el Museu Tàrrega Urgell, el gòTIC i la Regidoria de Promoció Econòmica per tal de dur a terme un projecte de recerca, descoberta i documentació d’antics comerços targarins.

Comparteix

També t'interessarà