Ferran Aixalà serà el pregoner de les Festes de Tardor 2021

REDACCIÓ
Publicat: 
07-08-2021
Actualitzat: 07-08-2021 15:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Ferran Aixalà serà el pregoner de les Festes de Tardor 2021
    Peu de foto: 
    Foto Amaia Rodrigo

El guionista, pallasso, animador de públic a televisió, cantant, músic i Talent Lleidatà Ferran Aixalà serà el pregoner de les Festes de Tardor 2021, que ompliran sis dies d’activitats culturals i festives la ciutat, del 24 al 29 de setembre, segons ha anunciat el regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor.

Amor ha explicat que l’elecció d’Aixalà és conseqüència del ‘feedback’ positiu que va rebre per la direcció de l’espectacle ‘La Factoria dels Reixos’, un muntatge patrocinat per l’Ajuntament de Lleida durant les darreres vacances de Nadal al Pavelló municipal Barris Nord, pel qual van passar 11.378 persones.

Molts ciutadans van fer arribar a la Paeria la seva satisfacció en haver promogut aquest espectacle, on Aixalà a més era el conductor, per poder mantenir la màgia dels Reis d’Orient entre els més menuts, que no podrien gaudir de la tradicional cavalcada de la Nit de Reis.Ferran Aixalà: "Tinc una missió al món i és que la gent rigui"

Foto Amaia Rodrigo


El regidor Ignasi Amor ha assenyalat que amb aquesta elecció també es volia fer un reconeixement al món cultural i les entitats promotores d’esdeveniments festius, sector greument afectat per les mesures restrictives imposades per aturar la Covid. “És una altra manera de visualitzar la solidaritat del Govern de la Paeria amb aquest sector, el qual sempre ha estat present a l’hora d’organitzar i promoure esdeveniments festius i culturals, com han estat el Fase Cultura, les Festes de Tardor i l’Estiu en Viu, en unes circumstàncies molt especials”, ha dit, el qual tampoc s’ha oblidat de fer partícip l’agraïment “a totes les entitats, companyies d’arts escèniques, músics, etc, que han estat capaços de dur a terme les seves accions a la ciutat”.

Un extens currículum

Ferran Aixalà s’ha format en clown i bufó amb pallassos i pedagogs internacionalment reconeguts com ara Àlex Navarro, Caroline Drem, Leo Bassi, Gabriel Chamé, Christian Atanasiu, Eric de Bont o Virginia Imaz. També ha estat alumne de la prestigiosa ‘École Philippe Gaulier’ a París (amb Philippe Gaulier com a professor), i ha actuat en festivals de Nova York, Corea del Sud, Jordània, Itàlia, França i Espanya, entre altres.

Una altra faceta artística del pregoner de les Festes de la Tardor 2021 és el seu vessant com a cantant amb el grup Pastorets Rock, del que és cofundador. Ha estat animador en diversos programes de televisió: ‘Ahora Caigo’ i ‘¡Boom!’ (Antena 3), ‘El Foraster’, ‘El Gran Dictat’, ‘Còmics Show’, ‘Com som’ i ‘Oh happy day’ (TV3), i he format part de l’equip del programa ‘Fish & Chips’ (Triacom per a Canal Super3).

Com a guionista ha treballat en ‘El Foraster’ (Brutal Media per a TV3) des de l’any 2015, així com ‘El gran dictat’ (TV3) i ‘Gravetat Zero’ (2017-Catalunya Ràdio), emissora on també ha col·laborat amb una secció dedicada a la música a ‘Els matins d’estiu’ (2017-Catalunya Ràdio). L’estiu de 2018 ha estat guionista i col·laborador del ‘Versió Estiu’ (RAC1).

En televisió també ha estat director d’actors en algunes “promos” del canal esportiu GolT i ha col·laborat dins del programa ‘Comics Show’ (TV3). També he col·laborat en mitjans de proximitat, com ara Lleida Televisió

En teatre la darrera obra en què ha intervingut com a actor ha estat ‘Delikatessen’, dirigida per Joan Ollé, de la companyia La Remoreu.

En l’àmbit docent ha impartit diversos cursos de clown en diferents escoles de teatre de Catalunya, com ara l’Aula Municipal de Teatre de Lleida i també ha dirigit espectacles de teatre amateur i de clown. 

Comparteix

També t'interessarà