Fins a 22 companyies oferiran espectacles, tallers, instal·lacions i experiències a l'Esbaiola't

ACN
Publicat: 
12-06-2021
Actualitzat: 12-06-2021 11:57
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Fins a 22 companyies oferiran espectacles, tallers, instal·lacions i experiències a l'Esbaiola't

Fins a 22 companyies es donaran cita a l'Esbaiola’t 2021, que tindrà lloc del 15 al 18 de juliol a Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà), amb 23 propostes d’espectacles. D'aquestes, catorze seran de teatre, cinc de circ, tres de tallers i dos instal·lacions de jocs. Tot i que l'origen de la majoria d'elles és català, n'hi ha tres d'Andalusia i tres més de França. La 14a edició del certamen encara estarà marcada per la pandèmia, motiu pel qual tots els espectacles seran en espais tancats i de pagament, ja siguin a l'aire lliure o al poliesportiu. Tot i això, l'organització vol intentar mantenir l'esperit del festival, després que l'any passat s'hagués de suspendre una setmana abans de començar davant l'augment de casos de covid-19 al Segrià.

De la programació en destaquen espectacles com ara "La nena dels pardals", de la companyia Teatre al Detall que ha rebut guardons com ara el Premi de la Crítica 2017 al Millor espectacle per a públic familiar, el Premi Enderrock de la Crítica 2018 al Millor disc per a públic infantil i familiar, el Premi del Públic de la Mostra d'Igualada 2018 al Millor espectacle i el Premi Butaca 2018 al Millor espectacle per a públic familiar. Una altra de les propostes és "Camí a l'Escola", de Campi Qui Pugui, premi a la Crítica 2021 i premi FETEN al millor espai escènic, o "Esencial", de Vaiven Circo i que també va rebre el guardó del FETEN.

També cal ressaltar companyies com Vagalume Teatro o La Rous, amb una trajectòria artística de referència a tot l'estat espanyol, i espectacles singulars com "Arrivederci Confetti" de La Baldufa, "Encore Plus" de Toi d'Abord, Cirque Entre Nous i "Espera" de circ Eia. A més, hi haurà el pallasso Marcel Gros i la presència de la companyia Estaquirot Teatre. De propostes pallareses s'ha mantingut l'Esperanceta, que farà visites teatralitzades dins l'Ecomuseu i un espectacle de foc amb els Diables de les Valls d'Àneu.

Aquest any el festival no tindrà taquilla on comprar les entrades presencialment. Tota la venda es farà a través del web del festival i el públic podrà imprimir les entrades o dur-les al mòbil. Aquestes es podran adquirir a partir del 25 de juny.

Comparteix

També t'interessarà