ℹ️ 7 maneres d'ajudar el teu fill a adaptar-se a una nova escola

REDACCIÓ - AMIC - Eva Remolina
Publicat: 
19-09-2023
Actualitzat: 28-09-2023 14:12
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • ℹ️ 7 maneres d'ajudar el teu fill a adaptar-se a una nova escola
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu (Pixabay)

La tornada a escola i a les seves rutines, després del llarg període vacacional, ja per si mateix, no és gens fàcil. Si a tot això li sumem començar en una nova escola, amb nous companys, nous professors i un sistema educatiu amb normes i mètodes de treball diferents, pot causar en el nen pors i certa ansietat, sobretot si es troba en una edat més avançada o té problemes de comunicació i socialització. En aquesta situació, el paper dels pares és crucial. Seguint aquests consells, no obstant això, podem ajudar-los al fet que el procés d'adaptació es faci una mica més suportable.

 1. Animeu-lo a ser receptiu a les opinions i consells dels seus companys i a participar en classe de manera activa.
 2. Apunteu-lo a alguna activitat extraescolar que s'organitzi dins l'escola i que pugui agradar-li, ja que serà una bona ocasió per a conèixer a altres companys i sentir-se més integrat i part d'un grup dins del col·legi.
 3. Convenceu-li que sigui ell mateix, sense voler fingir per a caure bé o canviar la seva conducta. Ha d'ajuntar-se amb aquells amb qui tingui complicitat i gustos i aficions afins, i no amb qui té una millor fama dins del centre educatiu.
 4. Parleu de tot allò que té el nou col·legi i que és més favorable que l'anterior. Per exemple, si disposa de piscina, de millors instal·lacions...
 5. Recordeu-li que els canvis impliquen noves oportunitats, tant per a establir noves amistats, com per a començar de zero certs hàbits o iniciar noves activitats.
 6. Convideu als seus companys/as a casa per a jugar o fer deures junts, o a veure's els caps de setmana per a fer alguna activitat o practicar algun esport plegats.
 7. Feu-li saber que sempre pot comptar amb tu i que pot parlar de les seves pors o problemes sense sentir-se jutjat.
Comparteix

També t'interessarà