ℹ️ Com muntar un Escape Room en 8 passos per als més petits de casa

REDACCIÓ - AMIC - Eva Remolina
Publicat: 
20-01-2024
Actualitzat: 04-02-2024 19:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ℹ️ Com muntar un Escape Room en 8 passos per als més petits de casa
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

Els escape rooms s'han convertit en una activitat molt popular i aquesta tendència s'ha estès més enllà dels espais comercials, motiu pel qual ara és possible recrear aquesta emocionant experiència a casa, fins i tot per als més petits. Muntar un escape room per a nens a casa pot ser una activitat entretinguda i educativa que fomenta el treball en equip i la resolució de problemes. A continuació, t'expliquem com pots organitzar un, pas a pas.

1. Escull un Tema Atractiu:
Decideix el tema del teu escape room. Podria ser una aventura pirata, un viatge a l'espai o la recerca d'un tresor perdut. Assegura't que el tema sigui adequat per als nens i que desperti la seva imaginació.

2. Desenvolupa una Història:
Crea una història emocionant relacionada amb el tema escollit. Pots incloure personatges interessants, misteris per resoldre i un objectiu final. La història serà el fil conductor de tot l'escape room. Si no tens el temps suficient o la creativitat no és el teu punt fort, sempre pots descarregar algun d'aquests jocs a internet, solen estar llestos per a imprimir i jugar.

3. Disposa l'Espai:
Selecciona una habitació o àrea de la casa on puguis muntar l'escape room. Assegura't que sigui segur i accessible per als nens. Utilitza la imaginació per decorar l'espai segons el tema escollit, amb adhesius, llums i objectes relacionats, tot per a crear una immersió total en el joc.

4. Crea Puzles i Desafiaments:
El cor de l'escape room són els puzles i desafiaments. Desenvolupa activitats que siguin apropiades per a l'edat dels nens. Pots incloure enigmes matemàtics, endevinalles, tastos sensorials o jocs de lògica.

5. Elabora Pistes i Claus:
Divideix la història en diverses etapes i crea pistes i claus que els nens hauran de seguir per avançar. Fes servir objectes o notes amb pistes per anar-los guiant pel camí correcte.

6. Prepara Material de Suport:
Proporciona als nens les eines necessàries per poder afrontar els desafiaments. Poden ser mapes, cartes del tresor, planells... Tot ha d'estar preparat abans que comencin l'escape room.

7. Assigna Rols i fomenta el Treball en Equip:
Si hi ha diversos nens, assigna'ls diferents rols o responsabilitats dins de la història. Això promourà la col·laboració i el treball en equip, elements clau dels escape rooms.

8. Premia l'Èxit:
Finalment, no oblidis celebrar quan els nens completin l'escape room amb èxit. Pots preparar un petit premi com ara llaminadures, un diploma o un petit detall, qualsevol cosa serà suficient per a afavorir la seva motivació.

Comparteix

També t'interessarà