ℹ️ Les millors i les pitjors botigues 'online' valorades pels usuaris

REDACCIÓ
Publicat: 
07-12-2022
Actualitzat: 21-12-2022 15:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ℹ️ Les millors i les pitjors botigues 'online' valorades pels usuaris
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pexels)

El comerç electrònic s'ha consolidat al llarg dels últims anys i compta amb el favor dels usuaris. Segons l'última enquesta de l'OCU, la satisfacció dels clients amb les botigues en línia és elevada, fixant una nota mitjana d'un notable alt i 7 de cada 10 estan molt satisfets amb la seva experiència amb les botigues en línia.

Compres en línia: 7 de cada 10 usuaris n'estan satisfets

Cada vegada són més els usuaris que recorren a les botigues en línia. Un any més, preguntem als socis d'OCU què opinen del comerç electrònic: quines botigues usen més, què és el que compren, si estan contents amb aquests comerços i quins són els problemes més comuns. 

Se'ls demana que valorin la facilitat d'ús de la pàgina, la varietat de productes que ofereix, la qualitat de les fotos i la descripció, el nivell de preus, com és la informació sobre les condicions legals de la compra, les modalitats de pagament permeses, les incidències i la puntualitat en l'enviament. Finalment, se'ls convida a puntuar la seva satisfacció global amb l'experiència. D'aquesta manera s'obté un panorama precís de la satisfacció amb les compres en línia a Espanya.

Els clients tenen la paraula

Les dades de gairebé 30.000 compres realitzades pels socis d'OCU en 79 botigues en línia permeten saber quines són les botigues més utilitzades i quines són les que deixen més satisfets als seus clients.

Amazon, el líder indiscutible

D'entrada, l'OCU demanava als seus socis que indiquessin i valoressin cinc botigues en línia en les quals han fet comandes. Han pogut comprovar que, amb diferència, la més popular és Amazon, seguida des de lluny per AliExpress, El Corte Inglés, Decathlon i Carrefour.

LLEIDA.COM - Botigues online més utilitzades

Les botigues en línia més ben valorades

No obstant això, no és Amazon la millor valorada (encara que sí que està entre les destacades). Aquest honor recau en Thomann, una botiga alemanya de música, que obté un 85 sobre 100. En aquesta taula pots veure quins són els 15 comerços electrònics que compten amb els clients més satisfets.

BOTIGA EN LÍNIA VALORACIÓ (0-100)

BOTIGA EN LÍNIA  VALORACIÓ (0-100)
THOMANN 85
KIABI  84

APPLE 83

83
PERFUMS CLUB 83

AMAZON

82

CARTUCHO.ES

82

LA CASA DEL LLIBRE

82

NESPRESSO 82

82

PCCOMPONENTES

82
VINOSELECCION 82

ZARA

82

ZOOPLUS

82

BULEVIP 81

81

FARMAVAZQUEZ

81
MÀNEC 81
  • En roba i esports destaquen Kiabi, Zara i Mango.
  • En electrònica, Apple i PCcomponentes.
  • En electrodomèstics, Dyson.
  • En el sector d'alimentació i begudes, Nespresso i Vinoseleccion.
  • En drogueria i parafarmàcies, Perfums Club i FarmaVázquez.

Thomann, Cartucho.es, La casa del llibre, Zooplus o Bulevip, completen la llista de les millors botigues en línia, en opinió dels seus usuaris. En l'extrem oposat, eWish, BangGood, AliExpress i Worten són les botigues en línia amb clients menys satisfets.

Marketplaces: lleugerament més satisfets

Els usuaris espanyols recorren amb freqüència als 'marketplaces' (pàgines que apleguen també productes de diferents comerços), sobretot pels seus baixos preus, tot i que després poden plantejar altres problemes, com la falta d'informació oferta o puntualitat en els lliuraments. Amb tot plegat, la veritat és que no tots els usuaris tenen clar a qui estan comprant, perquè els productes del 'marketplace' no sempre s'identifiquen fàcilment.

Comparteix

També t'interessarà