Ivan Pascual, o com exportar a París una xocolata futurista

LLEIDACOM/ Griselda Mas
14-09-2018
  • Ivan Pascual, o com exportar a París una xocolata futurista

L'Ivan Pascual és un almenarenc que l'any passat va proclamar-se millor xocolater d'Espanya en la selecció Nacional del World Chocolate Masters Spain, un concurs súper important en aquesta matèria i que va celebrar-se a Girona. En aquesta primera fase va guanyar el Primer Premi de la Selecció Nacional Espanyola del World Chocolate Masters 2017 i el Premi a la Millor Figura Artística. I la costa no queda aquí, ja que enguany li espera el següent pas a París, on pot arribar a proclamar-se rei xocolater a escala mundial. Quins nervis!

"El meu interès per la xocolata no em ve de família, sinó des de ben petit. Sempre mirava llibres, era molt autodidàctic. Vaig acabar formant-me i aquí estic", explica l'Ivan. I sort que no és diabètic, ja que li encanta el dolç, sent el tiramisú el seu postre preferit ;)

Des de fa uns quants anys, l'Ivan combina la seva preparació per als concursos amb la feina de càtering de l'empresa Taller de Postres & Cal Gumer events. "Quan no estic preparant el concurs de París, la feina en aquesta empresa em serveix d'entrenament, ja que en les postres que oferim busquem donar-los-hi un valor afegit. No fem pastisseria clàssica, com braços de gitano. Jo i el meu equip juguem amb colors i formes en les postres. Busquem innovació", comenta el pastisser. I és ben cert que amb aquest tipus de pastisseria no només es treballa en aquesta matèria, sinó que també implica altres camps, com el disseny o les noves tecnologies, amb tècniques làser o 3D, per exemple.  

Com t'imagines les ciutats del futur? Pot ser a l'estil Blade Runner? O en un altre món i a lo Avatar? El cas és que aquesta és la temàtica del concurs de París, i l'Ivan només ens ha pogut dir que no se l'imagina a l'estil de la mítica pel·lícula futurista. "El concurs es basa en tres elaboracions i des del primer moment tenim molt clar que volem promocionar els productes de la zona. A les terres de Lleida tenim molt  bon producte, ja sigui fruita i fruits secs", afirma el xocolater.

Preparar-se un concurs d'aquest estil suposa fer front a una agenda molt intensa, sacrificant alguns dels aspectes personals més importants. Però si tens un equip al costat que et dóna suport i amb el que t'entens a l'hora de treballar, tot es fa més portador. "El meu equip està format per 22 persones i fa 8 mesos que preparem el concurs a París. L'equip, realment, és un valor molt important. El nostre està format per gent jove, dinàmica, que treballa en disseny, en ciència... Estic molt agraït", comenta l'Ivan. 

Després de mesos d'entrenament, l'Ivan es veurà les cares amb la resta de contrincants d'arreu del món en el World Chocolate Masters Final 2018, que se celebrarà del 31 d'octubre al 2 de novembre al Salon du Chocolat de París, la meca de la xocolata a nivell mundial. "Intento portar un equilibri entre gaudir del moment i no estressar-me. És un repte personal. En el concurs he de buscar la perfecció en un temps limitat, envoltat de focus, càmeres i veient les cares de la resta dels competidors. Com en un partit de tenis, vaja.", explica el pastisser. I sembla que un dels seus competidors, un japonès, fa dos anys que es prepara. Només de pensar en la pressió, se'ns posa la pell de gallina! 

"De cara l'any vinent, vull obrir una línia de xocolata que tothom pugui comprar. No ho he pogut fer abans, ja que entre Girona l'any passat i ara París no m'ha quedat temps.", comenta l'Ivan. Nosaltres estarem desitjosos de provar el teu art comestible i, per descomptat, et desitgem moltíssima sort en el teu pas pel concurs de París, on esperem que et proclamis el millor xocolater del món!

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com t'agrada celebrar la festa de Sant Joan?