Ja n'hi ha prou d'excuses! Tria el teu esport segons la teva personalitat

LLEIDACOM/ Griselda Mas
02-09-2018
 • Ja n'hi ha prou d'excuses! Tria el teu esport segons la teva personalitat
 • Ja n'hi ha prou d'excuses! Tria el teu esport segons la teva personalitat

Ets d’aquelles persones que se trauma quan veuen ‘cuerpasos’ per Instagram i no pots evitar comparar-te? Et queixes de la teva figura però en veritat ets un vago i no ho vols reconèixer? Doncs posa’t les piles, perquè la mandra es veurà reflectida en el teu cos i, amb els anys, la teva salut trontollarà per no haver-te cuida’t. Des del portal et volem animar a que deixis l'excusa de “Dilluns començo”. Que la mandra no et superi!

Després dels hàbits alimentaris saludables que us vam explicar al tornar de vacances, ara toca exercitar els músculs i posar-se a tono. Tan si vols començar a fer exercici i no saps com o, segons quina personalitat tinguis no saps quin és el teu esport ideal, et deixem unes recomanacions que ens han fet els diferents entrenadors personals de gimnasos lleidatans: la Gemma Suñé, responsable d'entrenament personal del gimnàs Trèvol, la Llúcia Banyeres, directora tècnica de l'Ekke, i el Guillem Angel Gazquez, coordinador de tècnics del Royal. Gràcies!

L'esport que més va amb la teva personalitat té beneficis

Vergonya, hiperactivitat, mandra... sigui quina sigui la teva manera de ser, no te salves de fer esport. Hem confeccionat una llista de personalitats i l'hem lligat amb els exercicis que millor poden anar-hi. A més, els nostres entrenadors també ens han explicat els beneficis que t'aportaran!

Per als mandrosos: La Gemma ens diu que les classes dirigides són la clau. Classes de zumba o d'aeròbic t'ajudaran a perdre pes i ja veuràs com t'animaràs al fer exercici al ritme de la música. El Guillem també recomana les activitats suaus i d'aigua, com pot ser el poolbike, una activitat molt divertida. Milloraràs la circulació de la sang i guanyaràs resistència.

Per als hiperactius: Per aquest tipus de persones existeixen dos extrems: desfogar-se o relaxar-se. La Gemma ens comenta que per al primer cas aniria bé fer exercicis d'alta intensitat mentre que la Llúcia recomana fer cardio suau, com yoga, per tal de alliberar endorfines. El Guillem aposta per l'spinning, el crossfit o l'Spartan Royal, activitats molt intenses. I sinó el yoga o circuits termals que fan al gym. 

Per als que els hi fa mal tot: Pots tenir cuento o no, però pensa que si et fa mal tot pot ser precisament perquè no et mous prou! Yoga, 'esquena sana' i exercicis a l'aigua t'aniran de 10, segons els tres entrenadors, i milloraràs la mobilitat muscular i articular. En resum, exercicis de baixa intensitat. Això sí, tot depèn del tipus de dolor que tinguis i on. 

Per als vergonyosos: Ekke i Trèvol ens comenten el mateix: apuntar-se a classes dirigides. Spinning podria ser una bona idea. A causa del volum de gent, et pots quedar al fons de la sala on ningú et veurà. A més, si la llum és tènue i la música està forta ningú notarà que estàs per allí. Ep! però des del Royal se recomana treure's la vergonya i socialitzar-se. Si vols superar aquest repte, apunta't a classes com el social running, una activitat en grup on s'interactua amb els companys. Siguis valent! 

Per als que volen lluir 'palmito': Si ets d'aquells que t'agrada lluir, fer-te 10 mil fotos ensenyant tableta o presumir de glutis, la sala fitness és casa teva. Des del Trèvol saben que et posaràs a la màquina del mig de la sala, que segurament serà per treballar braços, pit o cul, i suaràs com un porc/a. I si no te van les sales, sempre pots ser el més poser de la classe fent bodypump, com recomana l'Ekkeque tonificaràs i donaràs forma al cos. Des del Royal també recomanen aquest tipus de sala, a més tenen un mirall molt gran on podràs fer-te selfies ;)

Per als estressats: El mateix que per als hiperactius. La Llúcia opta per la relaxació, amb exercicis com yoga i mindfulness que ajuden a la concentració i milloren la serenitat. La Gemma recomana classes de spinning o bodycombat per acabar exhaust o natació individual per a relaxar-se. 

Per a la gent gran: Els avis i àvies tampoc tenen excusa, encara que la majoria són molt martxosos i són un exemple a seguir. Dins del gimnàs són un grup social molt important, tal com ens diu el Guillem. Per a ells es recomana exercicis de molt baixa intensitat, a causa de l'edat i el desgast del cos. Esquena sana, aquagym, yoga i classes de ball són l'ideal per a ells segons l'Ekke i el Trèvol. El Royal afegeix el cross d'or que fan ells i les sortides en grup. Amb aquests exercicis suaus guanyen salut i vitalitatno perden mobilitat, se socialitzen, se diverteixen i se prevenen riscos. 

Claus per començar a fer esport, d'una santa vegada

 • Adéu, mandra: Per lluir s'ha de patir, oi? Doncs alça't del sofà, tanca el televisor i planteja't seriament que has de fer quelcom amb la teva vida i, sobretot, amb la teva salut. Et sentiràs estupendament tan per fora com per dins!
 • Motivació: El teu lema, a partir d'ara, és No pain, no gain. De fons et posaràs el tema It's the final countdown i començaràs a notar la motivació corrent per les teves venes!
 • Crear un hàbit: Inclou en la teva rutina fer esport i suar una mica, o com un porc. Va, com a molt 1 hora cada dia o dia sí, dia no. Ah! i res de crear el costum d'anar-se'n al bar després del gym, que ens coneixem...
 • Objectius realistes: A veure, amb mitja hora d'esport i en un dia no seràs ni una Claudia Schiffer ni un Chris Hemsworth. Marca't una rutina, un horari i demana assessorament als entrenadors personals dels gimnasos per a trobar un esport adaptat al teu rendiment i condició. 
 • Començar suaument: La teva ansia per estar to bueno només provocarà que et perjudiquis seriament. Has de començar per fer esport suau, com anar a caminar pel riu o fer bici estàtica al gimnàs. 
 • Progressió: Després d'aquest inici, has d'anar augmentat progressivament el teu rendiment. A llarg termini notaràs canvis positius i ja podràs lluir 'cuerpaso' a les xarxes socials ;)
 • Seguretat: Deixa't guiar pels especialistes a l'hora de fer esport. No només per quin tipus, sinó també per saber quines postures o gestos has de fer per no lesiona't.Tens a la teva disposició a la Gemma del Trèvol, la Llúcia de l'Ekke i el Guillem del Royal!

El secret d'educar als fills mitjançant l'esport

Ni Leo Messi, ni Mireia Belmonte ni Miguel Indurain. Pares, preocupeu-vos per utilitzar l'esport com a via d'educació i no per a estressar-los per a ser possibles estrelles. Així ho hem confirmat amb en Carlos Oca, responsable del Club Inef Lleida i, per sobre de tot, pare. "Lo millor és que els nostres fills visquin un ventall ampli d’experiències i que no els limitem a un esport en concret", ens diu. Com més esports practiquin, més rica serà la seva vida.

 • Com introduir-los:

El Club Inef ofereix activitats a partir dels 4 mesos de vida! Consisteix en tenir un primer contacte amb el medi aquàtic, acompanyat el nadó dels seus pares. El petitet aprèn adaptar-se a l'aigua i a tenir-hi contacte. Aquest tipus d'activitat es fan dels 4 mesos als 3 anys. Després, dels 5 als 7 anys i endavant, es treballen esports com el bàsquet, l’atletisme i molts més.

 • Què se treballa en cadascun:

Condició física: esports com la natació o l'atletisme.

Condició educativa: karate i judo, dos esports molt importants per al Carlos. Amb ells treballen el temple i el caràcter.

Condició social: el futbol, el bàsquet i tots els esports d'equip.

 • Unes quantes idees:

Al Club Inef s'hi practiquen molts tipus d'esports. El seu responsable recomana la natació, que els petits l'aprenen mitjançant el joc i la diversió. També el rugbi i les activitats relacionades amb el circ. "És molt important que els nostres fills treballin les habilitats motrius bàsiques, és a dir, les accions més primitives com caminar, córrer i saltar. Les activitats relacionades amb el circ són molt interessants.", ens comenta el Carlos.

Ja ho veus. Compra't roba i kets còmodes perquè et toca anar al gimnàs. Vetlla per la teva salut! 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next