Joves de les Garrigues faran de guies de la comarca

X. RODRÍGUEZ
23-08-2018
  • Joves de les Garrigues faran de guies de la comarca

El consell de les Garrigues, en col·laboració amb el consell del Segrià, formarà joves de totes dos comarques perquè puguin exercir de guies turístics pel patrimoni relacionat amb el món de l’oli. Segons afirma el president del consell de les Garrigues, Antoni Villas, aquesta iniciativa vol potenciar també les visites als molins, cabanes de volta, cooperatives i altres elements culturals que puguin ser atractius per al turisme. Villas va apuntar que aquesta és una de les mesures que s’inclouen en el pla estratègic de la comarca (on també es troba el concurs Garrigues en Flor, de decoració de carrers i balcons).

La voluntat d’aquest curs, que s’impartirà principalment al consell de les Garrigues del 14 de setembre al 17 de novembre, és donar eines als joves per aconseguir que els actius turístics es converteixin en recursos que afavoreixin el desenvolupament social i econòmic de les dos comarques. Un altre dels objectius és fixar la població jove al territori, per la qual cosa aquest curs també està pensat per a persones que no tinguin formació en l’àmbit de la cultura o del turisme. És per aquesta raó que els participants aprendran quins són els recursos i habilitats necessàries per exercir de guies turístics i interpretar el patrimoni de les comarques de les Garrigues i del Segrià.

Empreses i professionals del sector impartiran les classes

Les sessions del curs per formar els nous guies turístics les impartiran professionals vinculats al sector públic (museus, espais d’interpretació i institucions per al desenvolupament econòmic, entre d’altres) i empreses privades que es dediquin al patrimoni cultural, el turisme i la producció agroalimentària. En aquest sentit, els joves que participin en aquest projecte coneixeran la comarca de les Garrigues i el seu patrimoni i també s’han programat sortides de camp per conèixer les visites turístiques interpretatives que es porten a terme a la comarca de la Conca de Barberà i una altra sessió que es durà a terme al Centre d’Interpretació de la Roca dels Moros del Cogul. Així mateix, també està previst que se celebri una taula redona amb empresaris que gestionen activitats turístiques.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta