La 28a edició d'Animac arriba a més de 32.000 espectadors

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
08-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La 28a edició d'Animac arriba a més de 32.000 espectadors
    Peu de foto: 
    David del Val

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, ha conclòs la seva 28a edició amb un total de 32.737 espectadors, dels quals 30.020 van assistir presencialment a Lleida del 15 al 18 de febrer, mentre que 2.717 van optar per visualitzar el contingut d’Animac en línia a través de Filmin, del 22 de febrer al 3 de març. Aquesta xifra suposa un increment de 5.392 espectadors respecte a l'edició de l'any anterior.

En l'edició d'aquest any, Animac va dedicar especial atenció a la diversitat en tots els seus aspectes. Es van projectar un total de 179 pel·lícules, incloent 8 llargmetratges, 4 migmetratges i 167 curtmetratges. Entre aquests, es van presentar 5 premières mundials, 58 estrenes a Espanya, 32 a Catalunya i 2 estrenes internacionals. La convocatòria oberta va rebre 562 pel·lícules de més d'una cinquantena de països, destacant les 231 produccions d'escoles d'animació de tot el món, que representen un 41,1% del total.

Animac també va acollir 725 persones inscrites a l'Animac Campus, gairebé 100 més que en l'edició anterior, provinents de 20 escoles i universitats d'animació d'arreu d'Espanya i Catalunya. A més, es van concedir 52 acreditacions professionals.

Les Sessions Escolars van permetre que 8.903 alumnes de centres educatius de la ciutat de Lleida i la seva demarcació gaudissin de projeccions cinematogràfiques presencialment a La Llotja i al CaixaForum.

Pel que fa a la presència a les xarxes socials, els perfils d'Animac van acumular prop de 22.000 seguidors a diverses plataformes, com ara Instagram, Facebook, LinkedIn i TikTok. La pàgina web d'Animac va rebre prop de 12.000 visites durant el període de l'event.

Pel que fa als premis d'aquesta edició, destaquen La gran cita de Conej de Pablo Río, guanyadora del Premi del Públic en la categoria de Futur Talent; El gat Tabby (Tabby McTat) de Jac Hamman i Sarah Scrimgeour, que va guanyar el premi en la categoria de Petit Animac; i Drijf de Levi Stoops, reconeguda en la categoria de Curts.

Animac 2025 tindrà lloc a Lleida del 20 al 23 de febrer i promet oferir el millor del cinema d'animació amb sessions monogràfiques, retrospectives, curtmetratges i llargmetratges, així com conferències i masterclasses per a tots els públics. La convocatòria per a la presentació de pel·lícules per a la pròxima edició d'Animac s'obrirà del 10 de juny al 25 d'octubre d'enguany.

Comparteix

També t'interessarà