La 57a Fira de l'Oli i les Garrigues de les Borges Blanques supera els 2,2 milions d'euros d'impacte econòmic

ACN
20-01-2020
  • La 57a Fira de l'Oli i les Garrigues de les Borges Blanques supera els 2,2 milions d'euros d'impacte econòmic
  • La 57a Fira de l'Oli i les Garrigues de les Borges Blanques supera els 2,2 milions d'euros d'impacte econòmic

La 57a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues ha tancat aquest diumenge, 19 de gener, l'edició del 2020 amb un balanç "excel·lent", segons ha dit l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, que ha indicat que enguany el certamen ha superat els 2,2 milions d'euros d'impacte econòmic a la ciutat.

Mir també ha explicat que el 94% dels expositors d'enguany han marxat satisfets i que un 75% han millorar la seva xifra de vendes en relació l'edició passada. L'alcalde de les Borges Blanques també ha s'ha mostrat satisfet amb la vuitantena d'actes que han complementat el cartell d'enguany, en especial ha destacat l'assistència de tretze xefs catalans de primer nivell que demostra, ha dit, el prestigi que cada vegada més va agafant l'oli de les Garrigues.

"L'any passat la fira no arribava als dos milions d'euros d'impacte econòmic i enguany ha passat els 2,2 MEUR", ha dit Mir, que ha valorat "d'excel·lent" l'edició d'enguany. L'alcalde de les Borges Blanques també ha indicat que durant els tres dies la fira ha tingut una afluència de públic "fins i tot millor que en d'altres edicions". En aquest sentit, ha afegit que els pavellons firals han rebut un gran nombre de visitants tant el divendres, "que és el dia fluix", com, sobretot, el dissabte. Per contra, la pluja de la matinada de diumenge ha "perjudicat una mica" les previsions de l'última jornada, ha dit Mir.

L'alcalde de les Borges Blanques també ha explicat que l'assistència "ha estat bé", tant pel que fa el nombre de públic com el d'expositors, tenint en compte que enguany el sector de l'oli "ha patit a nivell de condicions climàtiques" i que aquest fet podria haver afectat la fira.

També ha destacat les millores que enguany ha presentat el certamen, en especial pel que fa la instal·lació d'una pantalla de grans dimensions des de la qual el públic ha pogut seguir els diversos actes i activitats que durant els tres dies s'han fet als pavellons firals.

Una altra de les principals novetats d'aquesta edició ha estat el nomenament dels primers ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya, que dissabte a la tarda es va atorgar a l'empresari Tatxo Benet i a la presentadora Ares Teixidó. En el mateix acte també es va distingir al cuiner Josep Lladonosa i Giró amb el Premi Cultura de l'Oli 2020. Per la seva banda, el Premi del públic al millor Oli s'ha atorgat a l'oli d'oliva extra verge Mas del Clos, el qual ha rebut 161 vots del públic. Enguany la Fira de l'Oli s'ha agermanat amb l'associació de productors de vacum Asoprovac Catalunya i el Gremi de Forners de les Terres de Lleida.

També en el marc de la fira, aquest diumenge s'ha celebrat la 17a edició de la Cursa de l'Oli de les Borges Blanques, que ha aplegat un total de 700 participants, entre les dues curses de 10 i 5 quilòmetres.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?