La Baldufa entra a la Paeria

J.B.
Publicat: 
30-01-2021
Actualitzat: 30-01-2021 7:42
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Baldufa entra a la Paeria

“Més val tard que mai”, van deure pensar els integrants de la companyia lleidatana La Baldufa quan ahir van ser protagonistes al saló de plens de la Paeria d’una recepció institucional com a guanyadors del Premio Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2020. I és que aquest prestigiós guardó atorgat pel ministeri de Cultura –primera vegada per a una companyia catalana– es va resoldre el passat 1 d’octubre.

Un dels actors i fundadors de La Baldufa fa vint-i-cinc anys, Enric Blasi, no va voler desaprofitar l’ocasió per destacar aquest retard de quatre mesos a ser rebuts a l’ajuntament de Lleida: “Suposo que és el reflex de la importància que volem donar a la cultura, sobretot a la dirigida als nens i nenes, ciutadans que no voten però que també es mereixen atenció.” Tant l’alcalde, Miquel Pueyo, com el regidor de Cultura, Jaume Rutllant, van recollir el guant i es van excusar per la tardança en aquest reconeixement.

Rutllant fins i tot va agrair que “continueu sent crítics tant al teatre com en una recepció com aquesta” i els va felicitar per “crear històries que tracten el públic de totes les edats com a persones intel·ligents”. Pueyo va assegurar que “La Baldufa és un dels principals actius culturals de Lleida” i va destacar el seu “compromís amb la cultura, que va més enllà, per exemple com a impulsors del Festival Esbaiola’t.” Un altre actor de la companyia, Emiliano Pardo, va afirmar que “el premi ha estat un reconeixement a vint-i-cinc anys de treball de La Baldufa”, i el tercer fundador del grup teatral, Carles Pijuan, va destacar que “ens sentim molt orgullosos pel guardó però, quan s’abaixa el teló, som molt conscients de qui som”.

Una trajectòria de vint-i-cinc anys d’espectacles per a tota la família

Enric Blasi, Carles Pijuan i Emiliano Pardo compliran aquest any un quart de segle al capdavant de La Baldufa, companyia reconeguda l’octubre passat amb un Premio Nacional de Teatre per “el seu permanent compromís tant amb la innovació escènica més transgressora com amb la tradició teatral i circense”. Una trajectòria de vint-i-cinc anys que s’ha traduït en divuit espectacles per al públic familiar, l’últim dels quals La faula de l’esquirol, presentat l’octubre a la Fira Mediterrània de Manresa.

Comparteix

També t'interessarà