⏯️ Premi nacional a la innovació i tradició teatral de La Baldufa

AGÈNCIES / J.B.
Publicat: 
02-10-2020
Actualitzat: 02-10-2020 8:42
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Premi nacional a la innovació i tradició teatral de La Baldufa
    Peu de foto: 
    Foto David Del Val

La companyia teatral lleidatana La Baldufa va ser guardonada ahir amb el Premio Nacional de Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud 2020 pel seu “permanent compromís tant amb la innovació escènica més transgressora com amb la tradició teatral i circense”. Així ho va destacar el jurat d’aquest premi atorgat pel ministeri de Cultura i dotat amb 30.000 euros, que va afegir que La Baldufa aconsegueix “crear universos híbrids de gran riquesa poètica visual”.

Es tracta de la primera companyia catalana a guanyar aquesta categoria del Premio Nacional de Teatro des que va començar a atorgar-se, el 2009. Enric Blasi, un dels tres fundadors de La Baldufa fa 24 anys –al costat de Carles Pijuan i Emiliano Pardo–, es va mostrar ahir gratament sorprès per “un premi dels grossos”. “Ens ha agafat per sorpresa absoluta, una notícia inesperada que ens ha provocat un subidón total”, va exclamar l’actor, que no va parar de rebre trucades i missatges de felicitació, entre els quals del mateix alcalde de Lleida, Miquel Pueyo. Blasi va agrair la concessió d’un guardó que “ens dóna més prestigi, ens ajuda a posicionar-nos com a marca i reconeix una trajectòria de gairebé vint-i-cinc anys”, en la qual la companyia ha estrenat una dotzena d’espectacles, com ara Embolic a la granja, El príncep feliç, Pinocchio, Safari o Bye, bye, Confetti.

Tampoc no es va oblidar de “com de bé vindran els 30.000 euros”, sobretot aquest any, tan difícil per la pandèmia. “Ara tenim moltes ganes que torni una temporada més normal”, va comentar. Al juliol, la companyia va haver d’anul·lar el festival Esbaiola’t a Esterri d’Àneu, que ara s’ha reprès en un format més íntim, “sobretot perquè el públic del Pallars pugui disfrutar del teatre perdut a l’estiu”. A més, estan preparant la seua nova obra per als més petits, La faula de l’esquirol, que presentaran en quinze dies a la Fira Mediterrània de Manresa.

Blasi va recordar que la primera edició d’aquest premi va distingir Los Titiriteros de Binéfar: “Són els nostres tiets, ens van apadrinar i vam aprendre amb ells la recerca d’una estètica i d’un discurs amb fons social.”

Comparteix

També t'interessarà