⏯️ La Baldufa torna a escena a Alcoletge després de rebre el Premi Nacional d'Arts Escèniques

ACN
05-10-2020
  • ⏯️ La Baldufa torna a escena a Alcoletge després de rebre el Premi Nacional d'Arts Escèniques
  • ⏯️ La Baldufa torna a escena a Alcoletge després de rebre el Premi Nacional d'Arts Escèniques
  • ⏯️ La Baldufa torna a escena a Alcoletge després de rebre el Premi Nacional d'Arts Escèniques
  • ⏯️ La Baldufa torna a escena a Alcoletge després de rebre el Premi Nacional d'Arts Escèniques
  • ⏯️ La Baldufa torna a escena a Alcoletge després de rebre el Premi Nacional d'Arts Escèniques

La companyia lleidatana La Baldufa ha tornat a pujar als escenaris aquest diumenge després d'haver estat guardonada dijous amb el Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2020 del Ministeri de Cultura. "Estem molt contents i això ens dóna gasolina per continuar anant per aquestes carreteres del món a portar teatre, creiem, de qualitat", ha explicat el membre de la companyia de comediants Enric Blasi. La Baldufa ha actuat a la primera edició del festival d'arts escèniques Mil Maneres a Alcoletge (Segrià). Tot i el vent i la situació de pandèmia, els organitzadors s'han mostrat "súper contents" amb la resposta del públic, que ha omplert bona part de la vintena dels espectacles.

La Baldufa ha rebut amb "sorpresa" i gran alegria el Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2020, dotat amb 30.000 euros. Es tracta del premi més prestigiós de les arts escèniques per a públic familiar que concedeix el Ministeri de Cultura, el jurat del qual ha destacat la seva concepció d'un espectador "capaç, crític i reflexiu sigui quina sigui la seva edat", i la capacitat de crear universos "de gran riquesa poètica visual".

De fet, des de la Baldufa han destacat que el jurat s'hagi fixat en els valors que la companyia sempre ha mirat de transmetre al públic des de la seva fundació, l'any 1996. "Quan algú de fora visualitza aquests valors creiem que el treball que estem fent ha valgut i val la pena, ha indicat Enric Blasi.

Així mateix, la companyia s'ha mostrat "molt agraïda" que aquest reconeixement i ajut econòmic hagi arribat en un any en què la crisi del coronavirus els ha colpejat de ple, amb una setantena d'actuacions suspeses des del mes de març. Afortunadament, Blasi ha explicat que ara comencen a recuperar-se "una miqueta" i que els últims mesos d'agost i setembre han estat "bons". Per últim, el membre de La Baldufa ha afegit que la parada del confinament els ha servit per adonar-se que tenen una "feina privilegiada" i que l'únic que poden fer és "assaborir-la".

Nou festival d'arts escèniques a Alcoletge

La Baldufa ha actuat aquest diumenge al Mil Maneres d'Alcoletge amb l'obra 'Mon pares és un ogre'. Es tracta d'un nou festival d'arts escèniques que des de dijous i fins aquest diumenge ha ofert una vintena d'actuacions de dansa, música i teatre de dotze companyies i artistes. El festival s'havia de fer a l'abril però el confinament el va fer posposar a l'octubre.

El seu director artístic, Xavier Iglesias, ha fet un balanç "molt positiu" de la primera edició del Mil Maneres i ha explicat que s'han venut unes 2.500 entrades de les 2.700 que es van posar a la venda. "Ha vingut molta gent, els espectacles han agradat i, al final, l'objectiu és que la gent s'ho passi bé", ha afegit.

Així mateix, el director artístic ha destacat la necessitat de reivindicar la cultura en moments de crisi com l'actual i ha indicat que els festivals d'arts escèniques no només són "necessaris" sinó que "avui en dia és vital fer-ne". "Les cares d'alegria que hem vist aquests dies crec que aniran molt bé per sortir de tot això", ha conclòs.

En la mateixa línia s'ha expressat l'alcalde d'Alcoletge, Josep Maria Gras, que ha fet una valoració positiva del festival i ha dit que "ha deixat un bri d'esperança" en una situació complicada com l'actual. "Ens hem de quedar amb el bon sabor de boca de que la gent té ganes de sortir, s'ha sentit segura i crec que si es volen fer coses, es poden fer coses", ha expressat l'alcalde, que ha afegit que l'objectiu és que el festival es "consolidi" i que es pugui repetir any rere any.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?