La cantautora lleidatana, Emília Rovira, presenta en concert el seu nou disc ‘Amor i ràbia’

REDACCIÓ
09-06-2021
  • La cantautora lleidatana, Emília Rovira, presenta en concert el seu nou disc ‘Amor i ràbia’
    Peu de foto: 
    La cantautora lleidatana, Emília Rovira, presenta en concert el seu nou disc ‘Amor i ràbia’

El 15 de gener de 2021 es publicava l’àlbum de debut en solitari de la cantautora lleidatana Emília Rovira Alegre. El mateix títol del treball, ’Amor i ràbia’, ja ens avança que al disc trobarem cançons escrites des de la indignació i cançons d’amor.

Els temes que desperten la ràbia de l’artista són la violència sexual masclista, la crisi dels refugiats o l’existència de preses i presos polítics. La cantautora, que en el disc ha musicat poemes del seu pare, l’escriptor Pere Rovira, ens presenta també per primera vegada les seves pròpies lletres i el seu vessant més personal.

‘Amor i ràbia’ és un disc eclèctic que cerca un so molt natural i acústic, intemporal, mediterrani, i que, de vegades, fins i tot conté influències de la música clàssica i la música de cambra. 

Sobre Emília Rovira

Emília Rovira, que viu entre Noruega i Catalunya, té una vasta formació com a pianista clàssica i ha treballat com a compositora de bandes sonores de videojocs de renom internacional. Amb la cançó  'Winter’s Kiss' va ser nominada als Hollywood Music in Media Awards. Rovira també escriu poesia i ha publicat el poemari 'Oslo', amb el que va guanyar el Joan Teixidor de Poesia. Els seus discos anteriors com a compositora i cantant son 'Contra la mort' i 'Com la veu de l’aigua'.

Rovira ens confirma, amb aquest darrer treball, que les emocions d’amor i de ràbia poden coexistir en un mateix moment i espai, i que són una font inesgotable d’inspiració. La cantautora pot trobar-se en un moment personal dolç i, alhora, experimentar una profunda ràbia envers les injustícies del món que l’envolta.

'Amor i ràbia' és un disc fet entre Catalunya i Noruega amb la col·laboració de diversos instrumentistes de primer nivell, i parcialment finançat mitjançant una campanya de micromecenatge a Verkami.


Emília Rovira publicarà a l’abril un disc contra la violència de gènere

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta