La caravana ’iQUIOSC.cat en ruta’ distribueix més de 4.500 revistes per terres lleidatanes

REDACCIÓ
Publicat: 
27-11-2021
Actualitzat: 27-11-2021 10:43
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La caravana ’iQUIOSC.cat en ruta’ distribueix més de 4.500 revistes per terres lleidatanes

L’Associació d’editors de revistes i digitals en català (APPEC) valora molt positivament l’èxit d’acollida que ha obtingut la caravana de l’‘iQUIOSC.cat en ruta’, que durant tres setmanes entre els mesos de setembre i novembre ha recorregut 10 poblacions de la demarcació de Lleida. Una ruta de 250 quilòmetres amb parada mensual a quatre municipis de l’Alt Urgell (Organyà, Coll de Nargó, Peramola i  Bassella), un del Pallars Jussà (Isona) i cinc de la Noguera (Àger, les Avellanes i Santa Linya, Algerri, Térmens i Penelles) que aquesta setmana s’acomiada de terres lleidatanes, almenys de moment.
 
El president de l’APPEC, Germà Capdevila, explica que “durant les tres setmanes de l’iQUIOSC.cat en ruta pels pobles de Lleida hem distribuït més de 4.500 revistes als 10 municipis que hem visitat amb la caravana”. Una xifra que, segons Capdevila, “seria més alta si les circumstàncies meteorològiques d’aquesta última setmana haguessin estat millors”. A més, el president de l’APPEC afegeix que “l’acollida dels ajuntaments i els veïns ha estat immillorable. Les escoles també s'hi han implicat i tothom ens ha rebut amb els braços oberts”.
 
El recorregut per les comarques de Lleida de la caravana ‘iQUIOSC.cat en ruta’ es va iniciar el passat 27 de setembre a Coll de Nargó (Alt Urgell) i ha finalitzat aquest divendres 26 de novembre a Penelles (Noguera). Es tracta d’un projecte ambiciós amb què l’APPEC, que ha rebut el suport de la Generalitat, vol apropar les revistes allà on no n’hi ha per falta de quioscos de premsa i llibreries, així com fer possible que la cultura arribi a petites poblacions sense que els seus veïns hagin de desplaçar-se a altres municipis més grans o ciutats.
 
Així, doncs, el propòsit de la caravana de l’APPEC és equilibrar i fomentar l’accés a la cultura dels pobles petits, alhora que s’exerceix un servei públic, ni més ni menys que afavorint la igualtat d’oportunitats a tot el territori. Una qüestió de fons que, tanmateix, s’agreuja amb la progressiva desaparició dels quioscos en general, per la qual cosa aquesta iniciativa pretén llançar un crit d’alerta amb una proposta en positiu.

Comparteix

També t'interessarà