X. SANTESMASSES
20-04-2017
Actualitzat: 20-04-2017 9:50
  • La Clàssica dels Murs de Cervera supera el rècord de participació

La sisena edició de la prova ciclista de Cervera, Clàssica dels Murs, aconseguirà aquest dissabte el rècord d’inscripció amb 700 participants, 100 més que a la darrera edició. Segons el president del Club Triatló Cervera, David Vendrell, l’èxit del projecte és haver dissenyat “setze trams que són de curta longitud però d’una gran duresa, entre un 18 i un 22%”. Es tracta d’una “proposta innovadora i que ha aconseguit cada vegada més participació”, explica Vendrell. La prova té un recorregut de 150 quilòmetres. Així, en aquesta edició es triplica el nombre de participants de la primera, en la qual van ser 200. La cursa, organitzada per la Penya Ciclista i el Club Triatló Cervera, es du a terme gràcies a la participació d’un centenar de voluntaris i té tres punts per a avituallament dels ciclistes.

El recorregut de la clàssica, de 150 km, passa per la Segarra, Solsonès, Anoia, Conca de Barberà i Urgell

L’itinerari recorre la Segarra de nord a sud passant pels municipis de Torà, Estaràs, Sant Ramon, Sant Guim, Montoliu i Montornès, i entra també a les comarques del Solsonès (Pinós), Anoia (Calaf i Sant Martí de Sesgueioles), Conca de Barberà (l’Albió i Savalla del Comptat) i Urgell (Verdú i Tàrrega). Segons va explicar Vendrell, com a estrelles de la prova hi participaran el triatleta Marcel Zamora i el ciclista de Tremp Marc Vilanova.

La prova ha aconseguit també la participació d’un equip de Noruega i de dos ciclistes francesos. Segons el regidor d’Esports de Cervera, Joan Prat, la prova suposa un impacte econòmic important per a la ciutat. La carrera presenta un segon itinerari de 93 quilòmetres amb 220 ciclistes. La sortida serà a les 8.00 hores a la plaça Universitat i l’arribada, a la plaça Major després de superar l’últim mur.