'La Factoria dels Reixos' tornarà al Barris Nord amb deu sessions

ACN
29-11-2021
  • 'La Factoria dels Reixos' tornarà al Barris Nord amb deu sessions
  • 'La Factoria dels Reixos' tornarà al Barris Nord amb deu sessions

El pavelló Barris Nord de Lleida serà l'escenari per segon any consecutiu de l'espectacle 'La Factoria dels Reixos'. La Paeria ha decidit mantenir-lo després de la bona acollida del Nadal passat. S'han programat deu sessions entre el diumenge 2 i el dilluns 3 de gener i en cadascuna hi podran assistir fins a 2.000 persones. De la mà de més d'una setantena d'artistes i membres de companyies de teatre de la ciutat, l'espectacle mostra als infants com es prepara la Nit de Reis.

Les entrades, que costaran 5 euros, es podran comprar al web de Festes Lleida, i a Turisme de Lleida i la Llotja. L'Ajuntament preveu que hi assisteixin unes 19.500 persones. A la vegada, treballa per celebrar la cavalcada dels Reis d'Orient com abans de la pandèmia.

L'Ajuntament de Lleida va organitzar el Nadal passat per primer cop 'La Factoria dels Reixos' davant la impossibilitat de celebrar amb normalitat la tradicional cavalcada per les restriccions vigents en aquells moments per la covid-19. La bona acollida de l'espectacle familiar per part de les més de 13.000 persones que van assistir a alguna de les sessions, ha fet que la Paeria hagi decidit donar-li continuïtat tot i que, a la vegada, també treballa per celebrar la cavalcada dels Reis d'Orient, amb el mateix format i recorregut que abans de la pandèmia, segons ha ressaltat l'alcalde Miquel Pueyo.

Aquestes festes nadalenques s'oferiran deu sessions de 'La Factoria dels Reixos' entre els dies 2 i 3 de gener del 2022 i en cadascuna hi podran assistir fins a 2.000 persones, respecte el màxim de 500 de l'any passat. Des de l'Ajuntament de Lleida preveuen que hi assisteixin enguany unes 19.500 persones, segons ha indicat el regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor. Les entrades es podran adquirir pròximament al web de Festes Lleida, i presencialment a Turisme de Lleida i la Llotja. En aquesta edició, tindran el preu "simbòlic" de 5 euros, segons ha detallat Amor i, a més, també se'n sortejaran per facilitar que tothom qui vulgui hi pugui accedir.

En aquesta edició de l'espectacle s'introduiran algunes novetats en relació amb el Nadal passat. El públic podrà gaudir de música en directe i també s'estrenaran cançons noves en els diferents espais. Els artistes Ferran Aixalà i Clara Olmo seran els conductors de l'espectacle en què participaran una setantena de professionals, més de cinquanta dels quals del sector teatral de Lleida. Aixalà ha avançat que els Reis d'Orient, tot i que no hi podran ser presents, "trauran d'alguna manera el nas per La Factoria per saludar i tranquil·litzar els infants perquè, sigui com sigui, enguany tornaran a tenir regals". Així mateix, els nens que encara no hagin enviat la carta als Reis d'Orient podran lliurar-la al Barris Nord durant els dies en què es farà l'espectacle.

La Paeria treballa perquè els infants puguin gaudir d'activitats per Nadal com abans de la pandèmia

Des de la Paeria treballen perquè els infants puguin gaudir d'activitats durant les festes nadalenques pràcticament de la mateixa manera que abans de la pandèmia, segons ha dit l'alcalde de Lleida. A més de la cavalcada per rebre els Reis d'Orient, Lleida tornarà a acollir enguany els parcs Cucalòcum i Cucaesport i la pista de gel a la plaça Sant Joan, entre moltes altres activitats per a petits i joves, ha assenyalat Pueyo.

Pel que fa a la cavalcada, de la mateixa manera que al 2020, la Paeria tornarà a fer un sorteig en per escollir la cinquantena d'infants que pujaran en les carrosses per acompanyar els Reis d'Orient durant el recorregut que faran el pròxim 5 de gener al vespre per la capital del Segrià. Els infants d'entre 6 i 12 anys que vulguin participar en el sorteig s'hauran de descarregar la butlleta al web de Festes Lleida i dipositar-la omplerta amb el seu nom a la bústia que s'habilitarà a la Casa des Gegants.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta