La Fecoll acull una exposició amb les caricatures de l'il·lustrador Matías Tolsà

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
04-06-2024
Actualitzat: 04-06-2024 11:49
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fecoll acull una exposició amb les caricatures de l'il·lustrador Matías Tolsà
    Peu de foto: 
    Matías Tolsà ©Fecoll

La sala polivalent de la seu de la Fecoll acull durant aquest mes de juny una exposició d'una vintena de caricatures de l’il·lustrador Matías Tolsà. Les obres, amb una temàtica centrada en la música i l’esport, inclouen caricatures de figures destacades com Lionel Messi i una il·lustració de l’Eurocopa 2024 amb grans noms com Kylian Mbappé, Harry Kane, Antonio Rüdiger, Luka Modric i Granit Xhaka, entre d’altres. Aquesta caricatura, que reuneix futbolistes referents de les seves seleccions nacionals, va ser publicada com a pòster central a la revista satírica suïssa Nebelspalter. També s’exhibeix una caricatura de Messi que va ser portada de la revista argentina Orsai.

Matías Tolsà, o com fer art a partir d'uns ulls i una boca
Peu de foto: 
FOTO Ken Goddard

Matías Tolsà (1983), nascut a l’Argentina però crescut i resident a Lleida, es va graduar a l’Escola d’Arts Ondara de Tàrrega i es va especialitzar en il·lustració a La Llotja de Barcelona. Ha publicat en mitjans locals com La Confidencial, Chasqui, Lectura, La Quera, Revista Plec, Diari Segre i La Mañana, així com en d’altres d’àmbit nacional com El Jueves, TV3, El Triangle, La Directa i Web Negre. Tolsà és un dels il·lustradors i caricaturistes més reconeguts de Lleida, ha estat codirector d’art de la revista Orsai i membre de l’staff de la revista Bonsai. Ha il·lustrat la novel·la "Ikatú i la ciutat enarbrada" (Ed. Milenio, 2019) i diverses portades per Pagès Editors i Editorial Obstare. El 2022 va publicar, juntament amb 10 dels millors caricaturistes de la premsa espanyola, “Caricaturistas de profesión” amb Nórdica Libros, i va obtenir el Grand Prix al World Press Cartoon I, el primer premi de caricatura publicada a tot el món durant el 2021.

L’obra de Tolsà ha guanyat diversos premis i mencions en festivals internacionals de caricatura i ha estat exposada a països com Espanya, Portugal, l'Argentina, Colòmbia, Brasil, els Estats Units, la Xina i l’Iran. Actualment, publica il·lustracions a la nova revista Orsai (Argentina) i a Catorze (Catalunya). A més, il·lustra continguts per a les companyies Tombs Creatius i El Sidral, i imparteix classes de dibuix a infants i adolescents a l’Escola d’Art Ermengol, que també dirigeix.

Comparteix

També t'interessarà