La Federació Sardanista de Lleida rebrà 30.000 euros anuals de l’IEI fins al 2023

REDACCIÓ
23-07-2021
  • La Federació Sardanista de Lleida rebrà 30.000 euros anuals de l’IEI fins al 2023

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha signat aquest divendres un conveni de col·laboració amb la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. L’acte s’ha celebrat al despatx de vicepresidència de l’IEI i ha comptat amb l’assistència del president de la Diputació, Joan Talarn; de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach; del director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy, i del president de la Federació, Carles Vall.

Segons el conveni signat per Joan Talarn i Carles Vall, l’IEI aportarà a la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida una subvenció de 30.000 euros anuals en els exercicis 2021, 2022 i 2023 per fer front a les activitats programades i al manteniment de la Federació. El pressupost anual d’aquesta entitat és de 44.600 euros.

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida es va constituir a Mollerussa l’any 1995. Engloba quaranta agrupacions sardanistes i assumeix la coordinació i representativitat màxima del moviment sardanista arreu del territori lleidatà, gestionant la part administrativa i econòmica del Saltem i Ballem (cursos d’ensenyament de sardanes a les escoles i per a adults), l’ACSTELL (Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes), la Coordinadora d’Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes i els informadors sardanistes. És, a més, “una de les entitats culturals i socials que més lliga amb el concepte de la identitat del territori, perquè si hi ha un producte de cultura popular netament autòcton i català és la sardana”, ha dit Joan Talarn.

Aquest és el tercer dels convenis de caràcter plurianual que signa l’IEI per donar suport econòmic a dotze entitats culturals de la demarcació que són rellevants per a la definició de la identitat del territori, i que suposaran una aportació global de prop de 700.000 euros fins a l’any 2023. Anteriorment, es van signar els convenis amb l’Associació d’Amics de la Música de Cervera i l’Associació Festival de Música Antiga dels Pirineus.

Es tracta de convenis plurianuals que, segons ha detallat Talarn, serveixen per donar tranquil·litat i estabilitat a les organitzacions d’esdeveniments culturals, que d’aquesta manera poden afrontar les seves accions des de la garantia, com a mínim, d’una part del finançament. Tot plegat dins l’aposta decidida de l’IEI per tal que la cultura a Lleida no sigui una de les grans damnificades de la pandèmia i esdevingui una de les peces socials capdavanteres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta