La Guàrdia Urbana de Lleida augmenta els controls d’alcohol i drogues

REDACCIÓ
Publicat: 
14-08-2023
Actualitzat: 14-08-2023 11:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Guàrdia Urbana de Lleida augmenta els controls d’alcohol i drogues
    Peu de foto: 
    Foto: Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)
  • La Guàrdia Urbana de Lleida augmenta els controls d’alcohol i drogues
    Peu de foto: 
    Foto: Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)

El cos de policia local realitza 42 controls programats els set primers mesos de l’any


La Guàrdia Urbana de Lleida ha augmentat en el que portem d'any el nombre de controls programats d'alcohol i drogues als carrers de la ciutat amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre aquestes conductes que posen en perill la resta d'usuaris de la via. De fet, el consum d'alcohol i estupefaents són una de les principals causes d'accidents de trànsit perquè alteren la percepció i el judici del conductor, a més a més de les distraccions al volant i l'excés de velocitat. 

D'aquesta manera, el cos de policia local ha portat a terme un total de 42 controls programats d’alcohol i drogues durant els set primers mesos de l’any, on s’han efectuat 2.328 proves d’alcoholèmia, de les quals han resultat 160 amb positius administratius i 24 proves positives via penal. També s’han produït dos negatives penals a sotmetre’s a les proves de detecció. Durant el decurs dels controls s’han efectuat un total de 22 drogotest, amb un resultat de 13 proves positives administratives i 2 positives penals. També s’han tramitat 13 denúncies per altres il·licits penals, 55 denúncies per altres infeccions i s’han immobilitzat un total de 56 vehicles al dipòsit municipal de vehicles.

Un jove condueix begut i acaba xocant amb tres cotxes estacionats a Lleida
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu (Guàrdia Urbana Lleida)

Els controls programats d’alcoholèmia i drogues se sumen a la tasca de detecció d’alcohol i drogues al volant que realitzen diàriament els efectius del cos de policia local. Així, la Guàrdia Urbana ha interposat un total de 568 denúncies per alcoholèmies administratives i penals, incloses les denúncies detectades en el decurs dels controls d’alcoholèmia programats. En la mateixa línia, s’han tramitat un total de 204 denúncies per resultat positiu en el drogotest, incloses les denúncies administratives i penals denunciades en el marc dels controls programats.  

Cal recordar que no es pot conduir amb una taxa superior a 0,25 mg/l per aire expirat. Superat aquest índex, fins al 0,60 mg/l constitueix una falta administrativa. És delicte penal conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mg/l d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. La taxa d’alcohol permesa per als conductors menors de 18 anys de bicicletes, patinets i ciclomotors és de 0,0 mg/l.

Comparteix

També t'interessarà