La Marató de la covid finança un projecte de l’IRBLleida

REDACCIÓ
Publicat: 
12-06-2021
Actualitzat: 12-06-2021 0:07
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Marató de la covid finança un projecte de l’IRBLleida
  • La Marató de la covid finança un projecte de l’IRBLleida

El projecte ‘Una aproximació a la biologia de sistemes per comprendre la fisiopatologia COVID-19 i predir-ne el resultat (SISTEMA-BIO-COVID)’ liderat per l’investigador, David de Gonzalo, del grup de recerca Investigació translacional en medicina respiratòria de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha estat escollit entre els 36 projectes que finançarà la Marató 2020 dedicada a la COVID-19. El projecte es realitzarà en col·laboració amb l’investigador, Jesús Francisco Bermejo Martín, de la  Fundación Instituto de Investigación Biomédica de Salamanca (IBSAL).

A l'edició 2020, dedicada a la COVID-19, s'hi van presentar 229 projectes, que van ser avaluats per 95 científics d'àmbit internacional especialistes en aquesta matèria en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància. La gestió de l'avaluació la va dur a terme l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, del Departament de Salut. D'acord amb la proposta de la Comissió Assessora Científica de la Fundació La Marató de TV3, el Patronat va acordar distribuir 12.469.544,83 € entre els 36 projectes.


⏯️ 'No t'ho inventes': la covid-19 persistent és real

El projecte presentat per de Gonzalo té l’objectiu d’identificar biomarcadors que prediguin l’empitjorament dels pacients hospitalitzats amb COVID-19 i avaluar la connexió entre les respostes immunitàries, la replicació viral i les conseqüències biològiques de la COVID-19. La recerca estudiarà 600 pacients amb COVID-19 ingressats a diferents centres hospitalaris: Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida i l’Hospital Rio Hortega de Valladolid.

“El nostre projecte tractarà d'identificar pistes moleculars que puguin ajudar a entendre perquè els pacients amb COVID-19 greu no poden controlar el virus i a vegades, es condueix cap a la insuficiència respiratòria greu i a complicacions com la trombosi observada en aquests pacients” ha explicat l’investigador.

Comparteix

També t'interessarà