La Paeria millorarà l’accés al mercat de Camp d’Esports

REDACCIÓ
30-07-2020
  • La Paeria millorarà l’accés al mercat de Camp d’Esports
  • La Paeria millorarà l’accés al mercat de Camp d’Esports

L’Ajuntament de Lleida i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per al finançament del projecte urbanístic de millora del mercat de venda no sedentària de Camp d’Esports. La Paeria rebrà suport econòmic per part del Consorci, ens adscrit al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, en la inversió prevista a l’entorn del mercat per afavorir l’accessibilitat. L’acte per materialitzar la firma del conveni s’ha substituït, atesa la crisi sanitària, per la signatura electrònica per avançar en els terminis.

En concret, l’actuació consisteix en la millora de l’accés des del carrer Alcalde Vives al recinte del Camp d'Esports, eliminant les barreres arquitectòniques i transformant l’actual accés en una rampa. S’instal·larà una plataforma de bus a l‘avinguda de Rovira Roure en l’encreuament amb aquest carrer, per atansar l’autobús al mercat i facilitar l'accessibilitat dels usuaris del mercat al transport públic. També es col·locarà un punt d’informació per poder donar servei als clients i paradistes d’aquest espai de venda. El cost de l’execució d’aquestes obres és de 26.192,06 euros. El Consorci de Comerç aportarà un màxim de 10.000 euros per al seu desenvolupament. El conveni serà vigent fins el 31 de desembre d’enguany.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que “estem treballant per poder iniciar les obres a finals d’any, si els tempos ens acompanyen, i tindran una durada estimada d’un mes”. Postius ha afegit que aquesta “és una acció que contribueix a millorar l’accés al mercat de Camp d’Esports i que s’aproxima a la nova orientació del mercat, adaptant-se a les necessitats de la ciutadania, i aporta solucions pel que fa al seu espai, la millora de serveis i el reforç en els seus accessos”.

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha apuntat que la voluntat de la Paeria és "donar suport als mercats i promocionar i dinamitzar comercialment la ciutat". Gispert ha assenyalat que aquest mercat ha patit un impacte important arran de la Covid-19 pel que les línies estratègiques per al nou model passen per millorar-ne la competitivitat i actuar-hi amb accions com les que es duran a terme: potenciar els accessos, adequar la ubicació de les parades de bus o la creació d’un punt d’interès. Gispert ha recordat que l’àrea de Mercats té en funcionament una Comissió de Treball mixta del mercat i que també s’ofereix la possibilitat de realitzar cursos als i les paradistes per millorar la seva professionalització.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?