A la recerca del tronc de Nadal

REDACCIÓ
07-12-2020
  • A la recerca del tronc de Nadal
  • A la recerca del tronc de Nadal
  • A la recerca del tronc de Nadal
  • A la recerca del tronc de Nadal
  • A la recerca del tronc de Nadal

Ahir era un dia molt esperat per centenars de nens lleidatans. Els petits i les seues famílies tenien una important missió: trobar a la naturalesa el tió, el tronc o la soca per portar-los a les seues llars i poder fer-los cagar aquest Nadal. D’aquesta forma, nombroses famílies van dedicar part de la jornada a la recerca d’aquest tronc màgic. A la ciutat de Lleida, centenars de persones es van desplaçar fins al parc de la Mitjana, en una iniciativa impulsada per l’Associació Giramón de Pardinyes (Agipa) que va recaptar fons per a La Marató, dedicada aquest any a la Covid-19. La d’ahir era la cinquena edició, i els participants van trobar uns 300 tions. Com a mesura de seguretat per la Covid-19, els organitzadors van ampliar l’horari de recollida del tronc, per evitar aglomeracions i també van limitar la participació als membres de la unitat familiar.

En un diumenge fred però assolellat, també es va celebrar aquesta activitat a Benavent de Segrià, on un centenar de nens van recollir uns seixanta tions. L’Ampa de l’escola va organitzar l’activitat amb la col·laboració del consistori i l’ajuda dels joves del poble. Per la seua part, l’ajuntament de Corbins va celebrar ahir el Buscatroncs al parc del riu.

Lleida, Corbins i Aitona destinaran els beneficis a la Marató, dedicada a la Covid-19

Un total de quaranta-set famílies van anar a buscar el tronc. La guardaboscos, Teri Tronkis, va facilitar un mapa als nens on els indicava el lloc on es trobava la seua soca. Cada menor també va rebre un petit obsequi. L’activitat tenia un cost de cinc euros per família i la recaptació es destinarà a La Marató. A Aitona, que ho van celebrar dissabte, també dedicaran les aportacions a aquesta causa. Els nens de la Granja d’Escarp també van sortir dissabte a buscar-lo, així com altres localitats lleidatanes. És el cas de la Seu d’Urgell, Alpicat o Torrelameu (vegeu SEGRE d’ahir).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?