La Seu adapta la Fira de Sant Ermengol amb una mostra de formatges i productes de proximitat

ACN
09-10-2020
  • La Seu adapta la Fira de Sant Ermengol amb una mostra de formatges i productes de proximitat

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell s'adapta a la situació de la covid-19 i oferirà una mostra amb una trentena de parades de formatges artesans del Pirineu i productes alimentaris de proximitat. El certamen tindrà lloc el 17 i 18 d'octubre al passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell, celebrant-se així a l'aire lliure, amb control d'aforament i les mesures necessàries per garantir la seguretat de visitants i expositors. Des de l'ajuntament de la capital alturgellenca es vol apostar per no perdre "l'essència" de la venda directa dels formatges, tot i que enguany no es podran fer tastos individuals. Val a dir, però, que a través d'un canal Youtube s'oferiran de manera permanent tastos guiats i tallers de cuina amb formatge.

A la mostra hi haurà la presència de 24 formatgeries artesanes procedents del Pirineu: sis de l'Alt Urgell i Cerdanya; onze de la resta del Pirineu català; quatre formatgeries més procedents el País Basc i tres d'Aragó i de Navarra. També hi haurà sis parades de productes agroalimentaris de proximitat que oferiran embotits, carns, pa o cervesa artesana, entre d'altres.


Tastos online de formatges artesans per la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell

Tastos online formatges artesans Fira Sant Ermengol Seu d’Urgell

Una de les novetats d'aquesta edició és que s'ofereixen nou visites guiades durant el cap de setmana de la fira. Una d'elles té a veure amb una ruta de formatges, i la resta amb elements patrimonials de la ciutat, com ara els claustres de la catedral, les fortaleses del nucli de Castellciutat i el jaciment arqueològic descobert recentment al pati de Les Monges. A més, també hi ha un altre itinerari basat en la natura.

Pel que fa a l'aula de tast virtual, començarà amb cinc propostes que es podran visualitzar a partir del divendres 16 d'octubre. Els tastos són: formatges artesans de vaca de l'Alt Pirineu, formatges artesans de cabra de l'Alt Urgell i la Cerdanya, formatges de pastor d'ovella, cuina amb formatge de Diego Alías de Ca l’Amador de Josa del Cadí, i cuina amb formatge de Carme Mora de l¡Espai de Tast del Mas d'Eroles d'Adrall.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els protocols covid a les escoles et fan sentir...?