La Taula de Salut mental de l'Alta Ribagorça defineix les línies d'acció del 2024

REDACCIÓ
Publicat: 
13-12-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Taula de Salut mental de l'Alta Ribagorça defineix les línies d'acció del 2024
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça

Prop d'una vintena de professionals van participar ahir al migdia de la taula de treball sobre Salut Mental de l'Alta Ribagorça, on es van presentar les diverses accions fetes i s'han marcat noves línies a treballar de cara al 2024. En aquest sentit, es treballarà en tres eixos principals: la planificació d'accions i activitats per lluitar contra els estigmes; establir un protocol d'actuació entre els diferents agents i crear un calendari d'activitats dirigit a persones que pateixen la problemàtica.

Com a novetat, s'ha creat un grup de primeres persones i familiars que enfortirà el vincle amb d'altra gent de la comarca amb problemes de Salut Mental.

En l'anterior sessió plenària, es va posar en relleu la importància que les persones o familiars que pateixen o han patit una problemàtica de Salut Mental tinguin la informació suficient dels recursos i serveis als quals es poden dirigir. És per aquest motiu, que ja es disposa d'un esborrany de directori dels recursos o serveis i es treballa per poder-ho presentar aviat.

La Taula de Salut Mental s'emmarca en les propostes i eixos estratègics que es plantegen des de diferents marcs autonòmics, entre ells el Pla Director de Salut Mental i Addiccions, el Pla Integral de Salut Mental i Addiccions, i el Pla Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social i Sanitària. En ells s'assenyala la importància del treball transversal entre àmbits i dispositius, la implicació i participació de les persones afectades i de les seves famílies.

Comparteix

També t'interessarà