La tramitació del projecte per construir una central de biogàs a la Sentiu de Sió retorna a la fase inicial

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
20-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La tramitació del projecte per construir una central de biogàs a la Sentiu de Sió retorna a la fase inicial
    Peu de foto: 
    Anna Berga (ACN)

El Pla Especial Urbanístic Autònom (PEUA) que preveu la construcció de la macrocentral de biogàs a la Sentiu de Sió (Noguera) no ha superat la fase d'exposició pública. Els serveis territorials d'Urbanisme han detectat que la documentació complementària requerida a l'empresa promotora no es correspon amb la presentada anteriorment, la qual cosa suposa un defecte greu de forma i fa retornar la tramitació del projecte a la seva fase inicial. Per tant, la comissió d'Urbanisme haurà de valorar novament si li dona llum verda i si és així passarà un altre cop a la fase d'exposició pública i d'al·legacions. Això podria retrassar el projecte entre tres i sis mesos, un fet que la Plataforma Pobles vius ha celebrat com una "primera victòria".

La plataforma ha indicat que el PEUA tampoc hauria superat el tràmit d'aprovació provisional perquè la central no respectaria la normativa que dicta la distància mínima que la instal·lació hauria de garantir envers les explotacions ramaderes del seu voltant. Així ho denunciaven les al·legacions presentades al projecte per part de diversos municipis i un miler de persones, segons han explicat en un comunicat de premsa.

D'aquesta manera, els representants de Pobles Vius han considerat que la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, ha comès una "greu irresponsabilitat" quan ha defensat el factor "estratègic" del projecte en diverses ocasions. En aquest sentit, han lamentat que se'ls hagi negat l'assistència a la reunió que Guillaumes mantindrà aquest dimarts amb els alcaldes de la zona al Consell Comarcal de la Noguera, a Balaguer, i tenen previst protestar davant de l'ens comarcal per demanar explicacions i instar el Govern a retirar la qualificació de "projecte estratègic" a la macrocentral.

Comparteix

També t'interessarà