La UdL denunciarà els danys que ha sofert l'edifici durant la tancada i posterior detenció de Pablo Hasél

ACN
Publicat: 
16-02-2021
Actualitzat: 17-02-2021 10:06
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La UdL denunciarà els danys que ha sofert l'edifici durant la tancada i posterior detenció de Pablo Hasél
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago
  • La UdL denunciarà els danys que ha sofert l'edifici durant la tancada i posterior detenció de Pablo Hasél
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

 La Universitat de Lleida (UdL) denunciarà els danys que ha sofert l'edifici del Rectorat durant la tancada i la detenció del raper Pablo Hasel per tal de poder cobrar de l'assegurança, segons ha explicat el rector Jaume Puy. Els desperfectes se centren sobretot en mobiliari com ara bancs, cadires, armaris, finestres i portes, entre altres. Puy ha lamentat la situació que s'ha viscut en els dos darrers dies i ha remarcat que no va sol·licitar l'entrada dels Mossos sinó que aquests li van comunicar l'actuació per donar compliment a l'ordre judicial per arrestar Hasel. El rector de la UdL ha dit que ara es duran a terme treballs per recuperar els espais del Rectorat per tal que l'activitat acadèmica s'hi pugui reprendre al més aviat possible.

Puy ha lamentat els fets que han tingut lloc des del matí d'aquest dilluns a l'edifici del Rectorat. Així, ha explicat que des de l'equip rectoral van intentar dialogar amb les persones que participaven en la tancada amb la consigna que es pogués comptabilitzar l'activitat acadèmica amb la protesta però "les coses es van anar complicant" i no va ser possible. "S'hagués permès que les reivindicacions tinguessin un ressò mediàtic, però no és el que ha passat després amb el tancament" i "s'ha arribat a una situació a la qual no ens hagués agradat arribar mai", ha assenyalat.

Foto Miquel de Santiago

El rector de la UdL ha dit que, tot i comprendre les reivindicacions de Hasel i de les persones que li donen suport, els mètodes que s'han utilitzat –en la tancada- "els veiem difícils d'entendre". En aquest sentit, s'ha referit, per exemple, al fet que tanquessin amb cadenes les portes d'accés a l'edifici i que "només poguessin entrar-hi les persones que ells consideraven". A més, "fer servir metodologies per defensar una persona que impliquin accions de violència contra els demés, no ajuden a defensar les idees que es pretenien defensar amb l'acció reivindicativa", ha afegit.

Puy ha remarcat que el desllotjament de les persones que participaven en la tancada ha estat "relativament pacífic" i "no s'han lamentat danys personals". Tot i això, "hi ha alguns danys materials, sobretot centrats en mobiliari, que ara s'avaluaran", ha indicat. En aquest sentit, ha explicat que preveuen presentar una denúncia pels danys que ha patit el Rectorat. De totes maneres, el rector ha dit que la denúncia no s'adreça contra ningú en concret, sinó pels danys que han patit les instal·lacions per tal de poder cobrar de l'assegurança.

Jaume Puy ha afirmat que, en cap cas, va demanar als Mossos l'entrada al recinte per desallotjar la tancada, sinó que la policia li va comunicar que tenia una ordre judicial per detenir Pablo Hasel, que es trobava a dins del Rectorat. Segons Puy "els responsables de les accions dels Mossos són els seus comandaments" i, en aquest sentit, "el rector no té cap potestat per ordenar res a la policia", ha assenyalat.

Comparteix

També t'interessarà