La UdL rep prop de 500 estudiants de mobilitat aquest curs

REDACCIÓ
Publicat: 
08-02-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La UdL rep prop de 500 estudiants de mobilitat aquest curs
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

La Universitat de Lleida (UdL) supera aquest curs les xifres d'estudiantat de mobilitat anteriors a la pandèmia de COVID-19. Amb l'arribada d'uns 200 alumnes de 21 països diferents en aquest segon semestre, la xifra total arribarà als 447, 115 més que el curs passat i 33 més que al 2018-2019; segons les dades de la unitat de Relacions Internacionals. Italians i mexicans tornen a ser els col·lectius més nombrosos; tot i que l'alumnat de l'Estat espanyol - que va ser clau en la recuperació de la mobilitat al 2021-2022 - es manté en un nombre molt superior als nivells anteriors al coronavirus.

La UdL recupera la mobilitat d'estudiants prèvia a la pandèmia
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

Els centres de la UdL que acullen més estudiantat estranger durant aquest segon semestre són l'Escola Politècnica Superior (EPS), amb 41; seguida per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFIV), amb 34; i la Facultat de Lletres, amb 28. La Facultat de Medicina i la de Dret, Economia i Turisme (FDET) en reben 27 cadascuna. Completen el llistat la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS), amb 19; la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia (FIF), amb 8; Ostelea-Barcelona, amb 8 i l'INEFC-Lleida, amb 7. En tot el curs, encapçala el llistat l'ETSEAFIV, amb 91 alumnes forans; pels 90 de l'EPS. Lletres n'haurà acollit un total de 58; la FDET i Medicina, 57 cadascuna; la FEPTS, 47; la FIF, 16; l'INEFC, 17 i Ostelea, 14.

Per programes de mobilitat, el que aporta més alumnat en aquesta recta final de curs és el propi de la UdL, amb 86 persones; seguit per l'Erasmus SMS, amb 83 i l'Erasmus SMS-T, amb 11. El programa Erasmus SMT proporciona 7 alumnes, als que cal sumar 11 visitants i 1 del SICUE per a estudiantat de la resta l'Estat espanyol. Si tenim en compte les xifres de tot el curs, els diferents programes Erasmus han aportat 233 estudiants i el de mobilitat de la UdL, 145. El SICUE, 20 i l'Erasmus Mundus, 19. Arrodoneixen el balanç 16 alumnes d'estades curtes i 14 visitants.

Quant a les nacionalitats, la Universitat de Lleida acull 62 alumnes mexicans i 49 italians en aquest segon semestre del curs. El global del 2022-2023 puja fins els 118 italians i els 84 mexicans. El tercer col·lectiu més nombrós és el de brasilers (24), seguits per 20 estudiants d'altres universitats espanyoles. Fins a 33 nacionalitats diferents han fet estada acadèmica a la UdL, arribant des de punts tan distants com l'Argentina, la República de Corea, el Líban, Nepal, Uruguai, Ucraïna o Sud-Àfrica.

Els vicerectors d'Internacionalització, Antoni Granollers i Saltiveri; i de Cultura i Extensió Universitària, Joan Busqueta Riu, presidiran aquest vespre l'acte de benvinguda a una representació de l'estudiantat forà que arriba aquest febrer; acompanyats per la directora de l'Institut de Llengües de la UdL, Montserrat Casanovas Català. La cita és a partir de les 19.30h al Saló Víctor Siurana, a l'edifici del Rectorat. A les 21.00h, l'activitat es traslladarà al Claustre de la Pensativa, on tindrà lloc una exhibició de la Colla Dolç Infern del Grup Sardanista Montserrat de Lleida i una actuació de la Colla Castellera los Marracos de la UdL.
Granollers valora el fet que aquest curs "no tan sols haguem mantingut sinó superat el nombre d'estudiantat internacional que escull la UdL". El vicerector d'Internacionalització destaca que el fet que "competir amb la marca Barcelona fa que portar un alumne a Lleida requereix de molt més esforç que el que suposa a les universitats de la capital".

Comparteix

També t'interessarà