La Volta a Lleida recupera la categoria internacional

08-12-2015
Actualitzat: 08-12-2015 9:59
  • La Volta a Lleida recupera la categoria internacional

La Volta Ciclista a Lleida, que es va recuperar l'any passat després que el 2009 deixés de celebrar-se al no poder cobrir el pressupost, tornarà l'any que ve al calendari internacional. Així ho ha confirmat la Unió Ciclista Internacional, que ja ha inclòs la 59 edició de la ronda lleidatana en el llistat de curses per al 2016, atorgant-li la qualificació d'Europe Tour 2.2 que tenia quan es va deixar de disputar. Aquest fet li permetrà comptar amb equips semiprofessionals de la categoria continental i la convertiran, de nou, en la prova per etapes més important que es disputa en territori català després de la Volta a Catalunya. Aquest era l'objectiu que s'havia proposat l'exmedallista olímpic Sergi Escobar quan va decidir fa poc més d'un any ressuscitar la prova, que la pròxima edició tindrà moltes novetats. La més important, al marge de ser categoria internacional, és que incrementarà el nombre d'etapes, passant de les tres que ha tingut aquest any a les quatre, i traslladant-se del mes de març al juny, concretament del 2 el 5.

Ara el repte de l'organització és aconseguir el finançament per cobrir el pressupost, que amb la nova catalogació tindrà un sensible increment d'entre 10.000 i 15.000 euros. La Volta, que tornarà a tenir el Turó de la Seu Vella com a meta final, compta amb el suport de la Paeria, que aquest any va aportar-hi 50.000 euros.