L'Aeroport de Lleida-Alguaire, base de proves per integrar l'operació de drons

ACN
Publicat: 
23-06-2022
Actualitzat: 23-06-2022 18:44
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Aeroport de Lleida-Alguaire convertit enguany en una base de proves per integrar l'operació de drons en aquests entorns
    Peu de foto: 
    ACN - Inmarsat

L'Aeroport de Lleida-Alguaire es convertirà enguany en una base de proves per integrar l'operació de drons en entorns aeroportuaris. L'empresa pública de la Generalitat que gestiona la infraestructura lleidatana ha presentat projectes en aquesta línia en el marc d'Expodrónica 2022, una de les fires més importants d'Europa de drons i nova mobilitat aèria que es celebra fins aquest divendres a Madrid. Una de les actuacions correspon a un projecte europeu, anomenat Samva, en què també hi participen les companyies Ehang, Pildolabs, Thales Alenia Space, i Eliance i l'associació Airports Region Council. Així, l'empresa xinesa EHang farà proves amb el vehicle aeri EH216 per explorar l'aplicació d'aquest tipus de vehicles en un entorn aeroportuari.

El projecte consolida l'aeroport lleidatà com a plataforma innovadora per a mobilitat aèria urbana, tot contribuint a fer un espai aeri més integrat i sostenible i promovent encara més solucions de mobilitat aèria segures, autònomes i ecològiques. A més, d'aquesta manera es dona resposta a l'aposta d'Aeroports de Catalunya per la tecnologia i la innovació a l’aeroport de Lleida-Alguaire i per un sector, el relacionat amb els vehicles aeris no tripulats, que està en desenvolupament.

Comparteix

També t'interessarà