L’Aplec acomiada el ‘Sari’, l’home que sempre ho arreglava tot

REDACCIÓ
23-02-2021
  • L’Aplec acomiada el ‘Sari’, l’home que sempre ho arreglava tot

L’inici del 2021 està sent especialment trist per les colles de l’Aplec. Si el 6 de febrer la Fecoll s'acomiadava de Josep Codonyaquest dilluns, dia 22, plora la mort del Rafael Sariñena als 76 anys d'edat. Poc més de 15 dies separen la mort d’aquests "dos amics que tant han fet per la festa, per la Fecoll i per Lleida". En un comunicat, la Federació de Colles de l'Aplec ha volgut rendir homenatge al ‘Sari’:


"Era un home generós, humil i conciliador, que entenia l’Aplec com la casa de tothom. I amb aquest esperit hi posava moltes hores i molta alegria. “La dedicació del Rafa només es pot entendre si hom s’estima l’Aplec. Aquesta generació de collistes són un exemple que hem de seguir perquè hi trobarem la força i el model perquè la nostra festa sigui, sobretot, un lloc amable. Mai els agrairem prou el temps que ens han dedicat i la generositat amb que ens han deixat pas, situant-se al nostre costat i adaptant-se als canvis”, ha dit Ferran Perdrix, president de la Fecoll.

Rafa Sariñena, actual col·laborador de l’entitat, fou membre de la Junta Directiva de la federació i soci fundador de la colla Els Segregats (1981), on també va ocupar el càrrec de cap de colla.

Nascut a Terrassa, amb només 3 anys, es va traslladar a viure a Lleida amb la seva família. Sariñena sabia fer de tot, havia estat mecànic o conductor de camió i va ser cap de brigada de FECSA. Un home valent que, fins i tot, es va refer d’una descàrrega de 25.000 volts que el va mantenir cinc mesos a l’hospital.

Des de la seva jubilació, l’any 1991 va intensificar, encara més, la seva dedicació a la Fecoll i a l’Aplec. Fou responsable de l’Àrea d’Infraestructura i tenia cura del patrimoni de l’entitat, els magatzems i coordinava la logística del material. Amb una solució enginyosa per a cada problema, actitud que li va valdre l’apel·latiu del “MacGyver de la Fecoll”, encara tenia temps per coordinar els participants del Carnaval, repartir les vaixelles compostables de les colles, participar en muntatge de CervisiaLleida, fer el tradicional pessebre amb el Josep Codony o organitzar el Pare Noel dels més petits.

Feina ens deixes, la farem bé

#DEP Sari"

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?