Adeu a Josep Codony, col·laborador de la Fecoll i mestre pessebrista

REDACCIÓ
08-02-2021
  • Adeu a Josep Codony, col·laborador de la Fecoll i mestre pessebrista

Aquest dissabte, 6 de febrer, va morir als 74 anys, Josep Codony, col·laborador de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol (Fecoll). Fundador de la colla El Segre, Codony ha estat sempre vinculat a l'entitat, des de la qual el defineixen com una persona afable i discreta, "un artista autodidacta que deixa un bocinet d'ell mateix en cadascuna de les colles a través dels escuts de forja que va anar realitzant al llarg dels anys". Una col·lecció que completava el 2014 amb el centenar d'escuts i a la qual, any rere any, hi afegia el de les colles noves que s'incorporaven a l'Aplec.

Josep Codony era també mestre pessebrista i, amb el seu company i amic Rafa Sariñena, guarnia cada any el local social de la Fecoll amb originals pessebres elaborats amb materials i peces de taller que li van valdre nombrosos premis del Concurs de l'Associació Ilerdenca de Pessebristes.

Ara, als 74 anys, "acomiadem un home que posava el cor en tot el que feia. De les seves mans han sortit peces que perviuran molt de temps. La seva generositat ens deixa també, un important llegat de vídeos dels primers Aplec que la Fecoll ha digitalitzat i que romandran al nostre arxiu històric com a memòria col·lectiva", ha dit Ferran Perdrix, president de la Fecoll.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta