L'Arnau estrenarà el seu nou edifici sense més personal

M.MARQUÈS
10-12-2020
  • Edifici annex finalitzat Arnau de Vilanova. Arxiu

La construcció exprés de l’edifici annex a l’hospital Arnau de Vilanova amb mòduls prefabricats per reforçar l’atenció sanitària amb motiu de la pandèmia ja està en la recta final i es manté el termini d’acabament de les obres fixat a mitjans de gener, malgrat que es va registrar un brot de Covid-19 entre els treballadors, amb diversos positius.

Tant la Constructora d’Aro, encarregada dels treballs, com l’Institut Català de la Salut (ICS) van confirmar que no hi ha canvis en el termini previst. Així mateix, l’ICS va ratificar que no es preveu contractar més personal per al nou edifici, sinó que s’efectuarà una “reorganització interna” per atendre els pacients en aquesta nova seu que amplia l’Arnau.

L’edifici, de gairebé 4.500 metres quadrats construïts i que comptarà amb vuitanta-vuit llits, s’ha dissenyat amb un innovador mètode constructiu basat en la fabricació, transport i muntatge de seixanta mòduls tridimensionals completament equipats al centre Compact Habit a Cardona, propietat de la constructora.

Els treballs han comportat la reubicació de l’entrada del pàrquing de l’hospital. L’estrena del nou edifici comportarà que el pavelló Onze de Setembre i l’Hotel Nastasi recuperin els seus usos habituals.

El pavelló va ser habilitat com a hospital a l’estiu, però mai no ha entrat en funcionament, i el Nastasi acull pacients de Covid que estan en la fase final de la seua recuperació.

D’aquesta manera, el Llista Blava podrà tornar a entrenar-se i jugar a l’Onze de Setembre i els llits i la resta d’equipament sanitari es reutilitzaran al nou edifici o on sigui necessari, va indicar la delegada de Salut, Divina Farreny, que defensa que fos habilitat com a hospital “perquè en aquell moment no sabíem si podríem donar resposta i necessitàvem un pla de contingència”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta