L’art com a teràpia a l’Arnau

M. CABELLO
25-05-2018
  • L’art com a teràpia a l’Arnau

Valer-se de l’art per comprendre les emocions dels pacients i així dissenyar un plafó interactiu que converteixi l’àrea d’Oncologia Radioteràpica de l’Arnau en un espai més agradable. Amb aquest objectiu els professionals del grup Domestic Data Steamers de Barcelona es van traslladar ahir a l’hospital lleidatà que, al costat del Centre d’Art La Panera, són els impulsors del projecte Radiació +++. El plafó de les emocions és la culminació d’una investigació que va començar amb entrevistes professionals i pacients d’aquesta àrea hospitalària”, van explicar des de l’entitat barcelonina Martina Nadal i Iolanda Monzó, que van repartir càmeres instantànies entre divuit pacients “per conèixer quins són els espais que consideren més rellevants dins del procés de curació”.

D’aquesta manera, els malalts podran col·locar imants de colors per expressar el seu estat d’ànim a cada zona. Segons la portaveu del servei educatiu de la Panera, “des del servei d’oncologia ens van demanar ajuda per “humanitzar aquest departament, un espai que genera tant respecte com el búnquer de radioteràpia”. És per aquest motiu que van posar en marxa Radiació +++, un projecte finançat per la fundació Daniel & Nina Carasso que vol convertir l’art en un mètode d’investigació que ajudi a millorar la qualitat de vida de les persones.

A banda de Domestic Data Steamers i la dissenyadora lleidatana Lara Costafreda, l’encarregada d’estrenar la iniciativa, l’hospital rebrà a un total de nou artistes, entre els quals es troba el ballarí Aimar Pérez Gali, que treballarà amb els professionals d’oncologia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?